Salomé Pradas participa en la plantació de 300 arbres autòctons per a col·laborar en la reforestació de la zona afectada per l’incendi de Chulilla en 2012

Post també disponible en: Castellano

La consellera assistix als actes del Dia de l’Arbre 2024 juntament amb alumnes de 3r i 6t de Primària i esportistes cadets i júniors del València CF.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat el treball realitzat en el paratge de ‘La Serretilla’, situat al terme municipal de Pedralba, que va ser afectat per l’incendi que es va declarar en l’estiu de 2012 a la veïna localitat de Chulilla i que va arrasar un poc més de 5.500 hectàrees.

Pradas ha presidit en esta localitat dels Serrans un dels actes amb motiu del Dia de l’Arbre en el qual han participat jugadors i jugadores dels equips cuvenil i cadet del València CF, així com 93 alumnes de 3r a 6t de primària del col·legi públic CEIP Maestro Juan Bernia de Pedralba, que han plantat més de 300 arbres d’espècies autòctones.

En este sentit, la consellera ha explicat que en les labors de reforestació de 40 hectàrees s’han utilitzat quasi 145.000 plançons d’espècies autòctones. Entre estes, el pi blanc, el pinyer, carrasques i savines negrals. “Totes són espècies presents en la repoblació original, i que s’adapten bé a les condicions ambientals i topogràfiques que es donen a Pedralba”, ha detallat la consellera.

El projecte de reforestació de ‘La Serratilla’ es va potenciar per a reforçar la regeneració natural de l’entorn afectat pel foc de 2012 i ajudar altres reforestacions que no havien prosperat a causa de la sequera i la depredació per part de la fauna silvestre.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*