Post també disponible en: Castellano
El projecte “Creant Arrels” programa deu jornades formatives presencials per a donar a conéixer les possibilitats del treball autònom com a forma d’empresa rural.
La primera trobada ha tingut lloc a Chelva, amb alumnat de cicles relacionats amb el món forestal i les cures auxiliars d’infermeria.
El municipi de Chelva ha acollit la primera de les deu jornades formatives que ha programat la Diputació de València junt a la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms, per a donar a conéixer les possibilitats de l’autoocupació com a fórmula per a emprendre en territoris rurals.
Asi, alumnat de cicles relacionats amb el món forestal i les cures auxiliars d’infermeria de l’Institut d’Educació Secundària Alto Turia de Chelva, al costat de membres del Taller d’Ocupació de la localitat, van participar el 25 de març en les primera sessió d’esta iniciativa impulsada pel departament de Desenvolupament Rural i Despoblació de la institució provincial.
El projecte “Creant Arrels”, amb el lema “L’emprenedoria com a motor del canvi”, té com a objectiu donar a conéixer les potencialitats del treball autònom en els xicotets municipis, dirigint-se especialment a joves entre 16 i 29 anys, dones, persones migrants, i persones desocupades.
El diputat de Medi Ambient i responsable de Desenvolupament Rural i Despoblació, Avelino Mascarell, ha remarcat que “les xicotetes empreses, moltes d’elles amb la forma jurídica de treball autònom, tenen un paper primordial als pobles d’interior perquè garantixen als residents i visitants l’accés a productes i servicis, a més d’oferir una eixida laboral que capaç de fixar població en el territori per a promoure un projecte de vida als pobles rurals”.
Accions de sensibilització com les incloses en “Creant Arrels” es complementen amb altres actuacions de la Diputació de València, en este cas impartides pel Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI), com el programa Emprendeaventura Rural que oferix madurar projectes emprenedors amb formació en matèries com el màrqueting o la viabilitat empresarial; o el servici gratuït d’acompanyament a projectes emprenedors “Mentoring Rural”.
Fins al 30 de juny es programaran noves edicions de “Creant Arrels” a les comarques més afectades per la despoblació, com és el cas del Rincó de Ademuz, La Canal de Navarrés, la Serranía, el Valle de Ayora-Cofrentes, Utiel-Requena, la Vall d’Albaida o les zones interiors de la Safor.
Be the first to comment