Salut Pública aixeca la restricció de l’aigua a la xarxa de Montealegre a l’Eliana

Las actuaciones se centran en cuatro grandes ejes: obras de abastecimiento y alumbrado público, equipamientos municipales, vías públicas o parques y jardines.

La Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha comunicat a l’Ajuntament de l’Eliana que aixeca la restricció imposada per al consum humà a la zona 3 d’abastament del municipi, decretada el passat 13 de juny.

L’escrit remès per Salut Pública especifica que “es confirma l’operativitat i eficàcia de les obres de connexió entre les zones d’abastament l’Eliana 1 -Casco- i l’Eliana 3 -Urb. Montealegre- “a més inclou” la zona d’abastament l’Eliana 3, actualment, compta amb la mateixa qualitat de l’aigua que les incloses a la zona l’Eliana 1, compartint la mateixa qualitat d’aigua “.

Aquesta decisió es produeix després de l’execució de les obres dissenyades per l’Ajuntament i executades per l’empresa subministradora Hidraqua. Concretament, s’ha procedit a clausurar el pou des del qual es realitzava l’abastament a la xarxa de Montealegre, connectant-se a la xarxa municipal. Per a això s’ha realitzat una obra d’urgència consistent en la connexió, mitjançant una canonada de fosa dúctil, del dipòsit de proveïment del carrer Dos de Maig des de la conducció de distribució arterial que discorre pel carrer Miguel Hernández.

Després de la finalització d’aquestes obres, el passat 10 d’agost, s’han succeït les analítiques, tant per Hidraqua com per la Direcció General de Salut Pública, certificant que els nivells de nitrats estan per sota de 100 mg. / Litre. Des del departament autonòmic s’han realitzat fins a 5 analítiques en diferents punts de la urbanització Montealegre, i tots ells han tingut un resultat entre 71 i 72 mil·ligrams per litre.

El primer edil de l’Eliana, Salva Torrent, ha reconegut l’esforç que han realitzat tots els treballadors de l’Ajuntament i de l’empresa subministradora Hidraqua per recuperar la normalitat en totes les zones d’abastament i ha recordat “el problema dels nitrats és una qüestió d’interès general que afecta tota la conca mediterrània, a l’Eliana, comptem amb la solució definitiva en el moment que es posi en marxa la planta desnitrificadora “. Sobre aquest assumpte, Torrent ha explicat que “a penes queden uns serrells, l’acord amb Acuamed i el nou govern d’Espanya, que ha desbloquejat la situació, és imminent, de manera que només queda un tràmit i és que el ple de l’Ajuntament accepti el acord “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*