Salvador Manjón Estela, elegit per unanimitat, nou president de la DO València

Post també disponible en: Castellano

Salvador Manjón Estela ha sigut elegit per unanimitat, nou president del Consell Regulador de Vins de la Denominació d’Origen València, substituint en el càrrec a Cosme Gutiérrez Ruiz.
Comiat de Cosme Gutiérrez
Després de 12 anys com a màxim responsable al capdavant de la D.O. València, Cosme Gutiérrez, qui ja va anunciar mesos arrere la seua intenció de no presentar-se a les noves eleccions. “Vull agrair-vos de tot cor la confiança que durant aquests anys heu depositat en la meua persona, un suport sense el qual no haguera gaudit del meu treball com l’he fet”. Em vaig amb l’enorme satisfacció d’haver exercit una labor que ha valgut la pena”, ha afirmat.

Nomenament

El nomenament de Manjón com a nou president ha tingut lloc aquest matí, després de la reunió plenària celebrada en la seu d’aquest organisme, i en la qual també s’ha constituït el nou òrgan de govern.
Salvador Manjón Estela és un gran coneixedor del món del vi i de la seua història, dirigint des de fa més de 25 anys la revista degana del sector a Espanya i fundada en 1945: La Setmana Vitivinícola.
La seua dilatada trajectòria professional, li ha portat a formar part de rellevants organitzacions sectorials, com poguera ser l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), patró expert de l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OeMV), membre del Comité Organitzador del Saló Internacional de la Maquinària i Equips per a Cellers i de l’Embotellat (ENOMAQ); així com jurat en els més prestigiosos concursos internacionals; des de les quals aporta la seua visió global i la seua gran experiència.

Nous reptes

Finalitzada la reunió del Ple, el nou president, qui assumeix el nou càrrec amb gran il·lusió, ha animat als viticultors, cellerers i enòlegs a continuar treballant pel vi d’aquesta Denominació des de la força de la col·lectivitat i el treball en equip. Destacant la gran professionalitat i qualitat humana de tots els que integren el Consell Regulador, amb especial esment als seus treballadors i al costat dels quals confia a poder fer front als grans reptes que se li presenten al sector vitivinícola i aprofitar les nombroses oportunitats.
Entre els seus desafiaments més immediats ha assenyalat el de “posar en valor el patrimoni que són les figures de qualitat de les denominacions d’origen vinícoles, posant l’accent principalment en la importància del consens en totes les decisions o iniciatives que s’adopten. Sempre des de la màxima del bé comú i el compliment de la responsabilitat de representar a tots i cadascun els que integren aquesta Denominació”.
Valorar el producte dotant-lo d’una major visibilitat nacional i internacional que permeta poder oferir a les noves generacions una alternativa a l’abandó de la vinya i una aposta per la sostenibilitat i protecció de les vinyes velles. Juntament amb el convenciment que “només des de la unió és possible lluitar en un món globalitzat on el consum de vi continua sent una assignatura pendent per a una part molt important de la població. Manjón ha cridat a “superar possibles discrepàncies i, des del respecte, treballar junts i units”, ha afegit.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*