Sanidad anuncia que assumirà la gestió directa dels departaments de salut de Manises i Dénia

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria garantirà una transició planificada, rigorosa i ordenada 

La Conselleria de Sanitat assumirà la gestió dels departaments de salut de Dénia i Manises a partir de la finalització dels contractes de concessió l’any vinent i promourà per a això una transició planificada, rigorosa i ordenada. Tant l’informe d’anàlisi de situació, com el clima social i laboral generat en tots dos departaments, unit a la necessitat de garantir la seguretat jurídica, han sigut determinants per a prendre la decisió. 

Des d’el mes de juliol passat la Conselleria està treballant a fi de vetlar per la seguretat assistencial per als i les pacients dels dos departaments i evitar situacions tan lamentables com les que es van viure amb les reversions d’Alzira i Torrevella. En este sentit, s’han publicat els anuncis previs per a la licitació de diversos serveis i s’han sol·licitat diversos informes a l’Advocacia de la Generalitat per a evitar una inseguretat jurídica que poguera generar problemes en la prestació de l’assistència. 

El principal objectiu de la Conselleria ha sigut, des del principi, garantir l’assistència als i les pacients, que no es vegen perjudicats en cap moment del procés. En este sentit, la setmana passada ja es van publicar en la plataforma de contractació del sector públic els anuncis previs per a licitar els serveis de bugaderia, neteja, manteniment d’equips i infraestructures, logística, seguretat, alimentació de pacients, gasos medicinals, electricitat o gas.

Estos anuncis permeten acurtar els terminis per a la presentació d’ofertes, que es poden reduir de 35 a 15 dies, així com agilitzar altres tràmits necessaris per a finalitzar el procés de licitació. Tot això amb l’objectiu que les i els pacients no queden desprotegits en el moment en què es produïsca el canvi de titularitat de la gestió de tots dos departaments. 

En el cas del departament de Salut Elx-Crevillent, els informes aconsellen continuar amb la concessió, sempre que es mantinguen els índexs de qualitat, es continue invertint en tecnologia, se sotmeten a un rigorós control i es continue prestant el servei amb els mateixos paràmetres d’eficiència que existeixen actualment. 

Les concessionàries ja han sigut informades i en el cas de Dénia s’ha acordat que l’empresa continue prestant el servei fins al 30 d’abril, per a afavorir així un procés de transició ben planificat, rigorós, ordenat i amb totes les garanties de seguretat jurídica i assistencial. En este moment està pendent de realitzar part de la tramitació administrativa necessària, que la falta de previsió de l’equip anterior i les circumstàncies derivades de l’any electoral, han impedit agilitzar per a dur a terme una transició segura abans del 30 d’abril. La finalitat és evitar el caos que es va produir en l’assistència sanitària a Alzira i Torrevella en el moment en què van finalitzar tots dos contractes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*