Sanitat obrirà a la vesprada un total de 77 centres de salut per a atendre les necessitats assistencials de la població

Post també disponible en: Castellano

Barceló: “El objectiu és que els ciutadans puguen ser atesos també en eixe horari, cobrir totes les necessitats, conjugant la prestació assistencial amb el merescut descans dels profesionales”

L’obertura d’estos centres de salut serà fins a les 19.00 hores de dilluns a dijous

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública obrirà un total de 77 centres de salut dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana a fi que els ciutadans puguen ser atesos en aquest horari.

L’obertura d’aquests centres de salut serà de dilluns a dijous fins a les 19.00 hores, respectant sempre el dret a les vacances dels professionals i segons les necessitats de cada departament. A les grans ciutats, on hi ha més personal és on més centres podran estar oberts i funcionar en aquest horari vespertí.

Així ho ha destacat aquest divendres la consellera, Ana Barceló, qui ha recordat que “com vaig anunciar en el seu moment, anem a procedir a obrir a la tarda aquells centres de salut on per la seva grandària, concentració i afluència de turisme i un major nombre de població i de professionals ens ho permet, “.

Segons la titular de Sanitat, l’objectiu és “que els ciutadans puguen ser atesos també en aquest horari, respondre a totes les necessitats conjugant sempre la prestació assistencial amb el merescut descans dels professionals, tot això d’acord amb cada un dels departaments amb què s’ha analitzat la situació i les necessitats que cal cobrir. “

Per províncies, a Castelló funcionaran amb aquest horari els centres de salut de el departament de salut de Vinaròs (centre de salut de Vinaròs); Castelló-Hospital General (centre de salut de Benicàssim); i departament de salut de la Plana (centres de salut Borriana I, Vall d’Uixó I, Onda I i Centre Sanitari Integrat de Vila-real Carinyena).

A la província de València, obriran a la tarda un total de 4 centres del departament de salut de Sagunt (Puçol, Port de Sagunt, Port de Sagunt II i Sagunt); 5 centres de el departament de salut Clínic-Malva-rosa (Benimaclet, Salvador Pau, Serradora, Serradora II i Trafalgar); 7 centres de el departament de salut de l’Arnau de Vilanova-Llíria (Bétera, Burjassot I, la Pobla de Vallbona, l’Eliana, Montcada, Benimàmet, i centre sanitari integrat de Llíria).

També funcionaran en aquest horari 6 centres en el departament de salut de la Fe (Benicalap Miguel Servet, Campanar, Joan XXIII, Just Ramírez, Salvador Allende i Trinitat); 6 en el departament de salut de l’hospital General de València (Torrent, Torrent II, València Guillem de Castro, València Nou Moles, Alaquàs i Xirivella), 6 en el departament de salut Doctor Peset de València (Font de Sant Lluís, enginyer Benlloch, Luis Oliag-Montolivet, Pare Jofré, Plaça Segòvia i Russafa), i 2 en el departament de salut de Requena (centres de salut de Requena i Utiel).

Per la seua banda, amb aquest horari funcionaran 4 centres de salut de el departament de salut de la Ribera (Catadau, Alzira II, Cullera i Sueca); 5 centres de el departament de salut de Gandia (Gandia Beniopa, Gandia Corea, Gandia Grau, Centre Sanitari Integrat d’Oliva i Centre sanitari integrat de Tavernes de la Valldigna); i 3 centres de el departament de salut de Xàtiva-Ontinyent (Xàtiva, Ontinyent Avinguda Albaida i Canals).

A la província d’Alacant obriran a les tardes 7 centres de el departament de salut Alacant-Hospital General (Benalúa, Campoamor, Florida, Parc el Morant, Sant Blai, Sant Vicent de l’Raspeig I i Sant Vicent de l’Raspeig II); 1 centre de el departament de salut Alacant-Sant Joan (Alacant-Hospital Provincial); 9 centres de el departament de salut d’Elda (Elda Acàcies, Elda Marina Espanyola, Monòver, Petrer I, Petrer II, Sax, Villena I, Villena II i Centre Sanitari Integrat de Novelda); i 3 centres de el departament de salut d’Elx-Hospital General (Altabix, El Raval i Sant Fermí).

Pla de vacances i Reforços d’Estiu d’Estiu 2020

L’obertura d’aquests 77 centres de salut fins a les 19.00 hores, és una mesura que complementa el Pla de Vacances i Reforços per cobrir les necessitats assistencials de la població durant aquesta època de l’any, mantenir la vigilància de la pandèmia i afrontar la tornada a la normalitat després d’haver hagut de fer front a l’estat d’alarma com a conseqüència de la COVID-19. La inversió total que es realitzarà serà de 62.700.483 euros.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*