Els alcaldes del PP en la província de València exigixen a la delegada del Govern un protocol d’actuació en actes multitudinaris

Post també disponible en: Castellano

El Grup Popular en la Diputació de València ha coordinat les peticions de tots els alcaldes del Partit Popular en la província perquè s’establisca un protocol d’actuació en actes multitudinaris. La finalització de l’estat d’alarma ha deixat un buit regulador d’esta i altres qüestions que han de resoldre els alcaldes sense unes garanties mínimes.

Per això, els alcaldes han reclamat a la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, amb Gloria Calero al cap, que establisca una guia marc i un catàleg -comptant amb la participació dels ajuntaments- que continga instruccions precises sobre què es pot fer i què no en els esdeveniments multitudinaris que se celebren durant el període estival en els 266 municipis de València.

En la carta remesa a la delegada del Govern, els alcaldes del PP en la província expliquen que les entitats locals han de començar a treballar ja de manera coordinada per a adoptar les mesures necessàries que garantisquen al màxim la seguretat de les persones.

Este protocol detallat ja va ser reclamat a la Generalitat pels alcaldes i pel Grup Popular en la Diputació perquè els alcaldes pogueren decidir sobre la conveniència o no de la celebració de les festes majors dels seus municipis durant els pròxims mesos atenent a l’extensió de la pandèmia per coronavirus en la província.

Són moltes les festes patronals que se celebren coincidint amb el període estiuenc i a hores d’ara els alcaldes estan havent de prendre decisions sobre la cancel·lació d’actes festius «a ciegas» i sense a penes indicacions oficials.

En l’escenari actual tots els responsables municipals, siguen alcaldes o regidors, es plantegen seriosos dubtes sobre la possibilitat o no de dur a terme la celebració de les festes patronals, ja que el primer és garantir la seguretat dels veïns.

Per això, tant des de la Diputació com en tots els ajuntaments, el Partit Popular està impulsant mocions reclamant la informació precisa per a evitar que les aglomeracions durant els festejos puguen afavorir l’extensió dels contagis per COVID-19.

Són les autoritats sanitàries les que han de marcar la pauta de les restriccions imposades i sent conscients que el final de l’estat d’alarma «no suposarà un retorn a la normalidad» els populars demanen els detalls de les mesures que es van a adoptar en relació a actes multitudinaris i la celebració condicionada dels mateixos.

Obertura de les piscines

En el mateix sentit, es reclama una guia precisa sobre l’ús de piscines públiques per a establir mesures noves d’higiene en les zones comunes com ara realitzar la desinfecció diària i les normes de distanciament social.

L’autorització de la seua obertura, encara que amb restriccions, implica un treball administratiu intern en tots els ajuntaments que hauria d’estar contemplant la contractació de personal i servicis per a posar les piscines en funcionament.

És necessari regular com cal gestionar este servici durant l’estiu, de manera que tots els municipis seguisquen les mateixes pautes i criteris sobre obertura, condicions i durant quant temps.

De la mateixa manera, els alcaldes advertixen que al marge de festes patronals i ús de piscines públiques, també han d’analitzar i necessiten saber com actuar -seguint instruccions detallades- en els campaments juvenils, actes d’oci, zones de bany en la platja o en l’interior, esdeveniments esportius, concerts musicals o festes de “bous al carrer”, entre altres activitats.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*