Sanitat reprén les obres d’ampliació del centre de salut d’Algemesí que començaran el primer trimestre de 2024

Post també disponible en: Castellano

Sanitat reprén les obres d’ampliació del centre de salut d’Algemesí que començaran el primer trimestre de 2024

Les obres contemplen la construcció d’un nou edifici, que permetrà ampliar l’actual centre de salut i convertir-lo en centre d’especialitats
Es trobaven paralitzades per qüestions tècniques, per la qual cosa Sanitat ha desbloquejat els tràmits perquè s’inicien com més prompte millor
La Conselleria de Sanitat ha représ les obres d’ampliació del centre de salut d’Algemesí, dependent del Departament de Salut de La Ribera, que començaran durant el primer trimestre de 2024 i en les quals invertirà més de 2 milions d’euros.

De fet, els Pressupostos de 2024 contemplen una partida de 1,4 milions d’euros i per a l’any 2025 està prevista una dotació de 600.000 euros, que permetran reprendre el projecte d’ampliació de l’actual centre de salut d’Algemesí per a convertir-lo en un Centre Sanitari Integrat (CSI), de manera que incremente la cartera de serveis amb la incorporació d’especialitats.

En aquest sentit, el director general de Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures, Pedro López, s’ha reunit amb la primera tinenta d’alcalde i regidora de Salut i Sanitat de l’Ajuntament d’Algemesí, Carmina Borràs, per a abordar el pla d’actuació previst sobre les obres d’ampliació d’aquest centre, així com les necessitats assistencials de la població d’aquest municipi.

Cal assenyalar que aquestes obres es van paralitzar a causa de l’existència d’una línia d’alta tensió en la parcel·la d’ampliació que ha obligat a realitzar un modificat del pressupost i del pla d’actuació inicial. Així mateix, s’ha aprovat un nou pla funcional que cobrisca les necessitats assistencials reals de la població assignada a aquest centre sanitari.

A causa d’això, el nou edifici, que es construirà en la parcel·la contigua a l’actual centre sanitari, comptarà amb una planta més, després de veure reduïda la superfície construïda a causa de la línia d’alta tensió.

Per això, des de la Conselleria de Sanitat s’estan agilitzant tots els tràmits perquè les obres es reprenguen com més prompte millor i la població assignada a aquest centre puga comptar amb la millor atenció sanitària.

Nou CSI d’Algemesí

El nou edifici, que tindrà una superfície construïda de més de 1.400 metres quadrats, estarà totalment comunicat amb l’actual centre de salut, i donarà cobertura assistencial a la població d’Algemesí i Albalat de la Ribera, així com atenció continuada.

D’altra banda, la població d’Algemesí continuarà rebent atenció primària en l’actual centre de salut, en el qual es reformarà 1.370 metres quadrats de superfície.

El CSI d’Algemesí acollirà les àrees de Pediatria, de Medicina Familiar i Comunitària, d’Extraccions i Tractaments, d’Atenció Continuada, de Diagnòstic per Imatge, de Salut Mental, de Tècniques i Exploració, de Treball Social, d’Atenció a la Dona, d’Atenció Especialitzada; la unitat de Rehabilitació; una sala de Cirurgia Menor i Infermeria; el Centre de Salut Sexual i Reproductiva; el servei d’Odontologia i una àrea de descans per al personal que atén la base del transport sanitari urgent.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*