La Unió organitza aquest dimecres a Requena la seua I Jornada d’Innovació Vitivinícola de la Comunitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

Es presentaran diferents projectes innovadors enfocats en el sector del raïm de vinificació i desenvolupats per l’organització agrària i diverses institucions o entitats valencianes 

La Unió organitza dimecres que ve 29 de novembre a Requena la seua I Jornada d’Innovació Vitivinícola de la Comunitat Valenciana, en la qual es presentaran diferents projectes innovadors enfocats en el sector del raïm de vinificació i desenvolupats per l’organització agrària i diverses institucions o entitats valencianes. 

La jornada se celebrarà de 9.30 a 13.00 hores a l’Escola de Viticultura i Enologia Félix Jiménez de Requena. Compta amb la col·laboració de Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana, Escola de Viticultura i Enologia Félix Jiménez, DO Utiel-Requena i Diputació de València. En la inauguració, prevista per a les 10 hores, participaran el secretari autonòmic d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Javier Bartolomé; la directora de l’Escola de Viticultura, Águeda Serrano i el vicesecretari general de La Unió, Luis Javier Navarro. D’altra banda, en la clausura, que es realitzarà a les 12,45 hores, intervindrà el regidor d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament del Medi rural de l’Ajuntament de Requena, Alejandro Hernández Pardo.

La Unió és conscient que la innovació és una eina competitiva que cal dur a terme i implementar conjuntament des de la iniciativa privada i el suport públic. Per això ha considerat adequat organitzar aquesta primera edició de les jornades.

En la primera ronda de projectes, de 10,30 a 11,15 hores, es presentaran:

  • VITISKILLS: Projecte Erasmus. Presentació de material per a formació en viticultura 4.0.
  • MICROFIGHTER: Projecte Life. Innovador producte basat en zeolites i cultius bacterians substitutiu de l’actual tractament amb coure.
  • CIRCULAR BRICKS: Projecte Erasmus. Casos d’èxit de projectes en viticultura basats en la bioeconomía circular.
  • PERFECT LIFE: Projecte Life. Presentació d’aplicacions gratuïtes per a l’optimització dels tractaments en vinya.

Després d’una pausa café es presentarà una segona ronda de projectes de 11,15 a 11,45 hores:

  • BOT VINYA: Desenvolupament d’un sensor eficient i econòmic per a la detecció precoç de malalties en la vinya.
  • DRONS: Accions de drons en entorns agroalimentaris i viticultura.
  • AQUA FONG: Innovador desinfectant per a malalties fúngiques en ceps.
  • PROJECTE VALORABOBAL: Valoració de la varietat de raïm autòcton Boval.

En finalitzar, i després de la clausura, hi haurà un espai de contacte entre tots els assistents on es podrà degustar vi i aliments locals de la comarca d’Utiel-Requena.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*