S’estrena el circuit permanent d’orientació del Parc de la Lomiquia de Xest

Post també disponible en: Castellano

El passat 13 de juliol es va inaugurar el circuit permanent d’orientació instal·lat recentment al parc de la Lomiquia. A les 18.30 va tindre lloc la recepció de participants i l’explicació del recorregut, així com d’allò més necessari a l’hora de fer orientació o d’interpretar un mapa.

Com a part de l’organització de l’activitat i de la creació del projecte va estar Rosi Casadó, coordinadora del Club de Muntanyisme de Xest, que va ser l’encarregada de realitzar una xicoteta introducció per a aquelles persones que mai havien practicat l’esport d’orientació. A més, el club ha sigut l’encarregat de pintar el mapa del parc que ja està instal·lat a l’entrada del recinte, on també es recullen les instruccions per a les persones que vulguen realitzar el recorregut proposat.

La presentació de l’activitat va comptar amb dos corredors que actualment es troben en el Complex Educatiu de Xest, participant en un programa per a esportistes d’alt rendiment, els qui van ajudar els i les participants a trobar les balises més difícils de localitzar.

“Mitjançant aquest joc d’orientació es pot aprendre sobre la botànica del parc i la història de Xest, la qual cosa combina una mescla de diversió, activitat física i educació ambiental”, explicava el regidor de Medi Ambient, David Pujals. “Volem oferir activitats a l’aire lliure i obertes a qualsevol persona. En aquest cas, cal endevinar pistes i fer xicotets càlculs, per la qual cosa també s’ha de pensar i reflexionar”.

Sobre el circuit

Aquest circuit o prova d’orientació presenta dos formats; el primer d’ells és el més tradicional i es realitza, mapa en mà, picant en cadascuna de les balises instal·lades al parc. Les balises es componen d’un pal i una encunyadora, per a poder segellar el pas per aquest punt de control. A més, totes les balises compten amb un codi QR que serveix per al segon dels formats, que està plantejat per a realitzar la prova amb el mòbil. D’aquesta manera, en cada punt de control és possible accedir a informació sobre el parc i sobre la història de Xest, a més de trobar una endevinalla que es resol en completar totes les proves.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*