
Post també disponible en:
Castellano
Després de la Junta de Portaveus es va organitzar una reunió telemàtica amb tots els agents del CES on es va informar de les ajudes, que finalment es van aprovar en sessió plenària
L’Ajuntament de Bunyol, a través de la Regidoria d’Hisenda i Contractació, es va presentar en el passat ple una modificació de crèdits en el pressupost de 2020 en la qual s’estipulen 110.000 € destinats per a comerciants i empresaris del municipi i 50.000 euros per a Emergència Social. Es tracta d’una primera fase. Des del consistori insisteixen que, depenent de l’evolució de la desescalada i l’obertura de negocis, comerços, pimes i indústries s’establiran més ajudes si fos necessari. També són ajudes a les famílies afectades per ERTE que hagen disminuït el seu salari i queden vulnerables en aquests moments.
Aquesta partida, unida als 50.000 euros per Emergència Social, que fan un total de 160.000 euros per pal·liar els efectes de l’Covid19, s’ha agafat de pressupost de quatre àrees: Cultura, Festes, Esports i Ràdio Municipal. Aquesta modificació es va presentar com a moció d’urgència al plenari i va ser llegida la proposta per Manuel Serra, regidor d’Hisenda i Contractació, a més de Mitjans de Comunicació i Esports.
Aquesta modificació de crèdits va ser aprovada pel plenari. I és que el passat divendres, en Junta de Portaveus es va tractar aquest assumpte, ia més, el diumenge es va dur a terme una reunió informal de forma telemàtica en què van intervenir tots els partits amb representació al plenari, a més dels dos sindicats majoritaris (CCOO i UGT) i l’Associació d’Empresaris i Autònoms de Bunyol. Tots ells són membres de el Consell Econòmic i Social (CES), però a causa de la impossibilitat de reunir-se tots el van portar a terme via telemàtica.
Pedro Rubio, president de l’Associació d’Empresaris i Autònoms de Bunyol, ha assenyalat en declaracions a Ràdio Bunyol TV, que des del principi l’Ajuntament ha estat actiu i escoltant totes i cadascuna de les necessitats dels comerciants i empresaris. Va afirmar: “Hem conegut la partida per als comerciants i encara que ens resulti insuficient s’ha estudiat que siguen compatibles amb altres que puguem sol·licitar. Han mostrat intenció d’ajudar-nos en aquesta greu situació que estem passant i seguim en contacte per transmetre un llistat d’empreses i comerços de la localitat i així agilitzar com més aviat les quanties a percebre per a tothom. L’alcaldessa i regidor de Comerç, Juncal Carrascosa, s’ha bolcat amb tots nosaltres. Esperem que Bunyol torni a la normalitat. Segur que els veïns respondran i tornaran als nostres comerços”.
Rafael Pérez, portaveu d’EU, ha declarat a la ràdio municipal que s’està rebent una allau de reclamacions dels veïns del municipi afectats per aquesta greu crisi econòmica als Serveis Socials. “Però hem llançat un bon muntant d’ajudes perquè ningú es quedi enrere, perquè ningú a Bunyol no tingui per menjar. Hem estat el primer Ajuntament en respondre tan ràpid i de manera tan eficaç al voltant d’aquest tipus d’ajudes per a famílies i empresaris. S’ha hagut de retallar d’algunes regidories, però tots hem estat d’acord. Es va aprovar pel plenari i tots els agents coneixien la modificació de crèdits. Per a aquest equip de govern les persones són la nostra prioritat, per això també hem augmentat temporalment el personal de Serveis Socials. S’atén i es dóna l’ajuda en temps rècord. Aviat tornarem a les nostres carrers, els nostres comerços i les nostres famílies. La societat ha respost brillantment i l’Ajuntament, com a institució més propera a l’veí, havíem de donar respostes ràpides i així ho hem fet “, va destacar el primer tinent d’alcalde i portaveu d’EU, Rafael Pérez.
Per part dels sindicats, en aquesta reunió telemàtica van estar presents CCOO i UGT. Javier Maqueda, secretari Intercomarcal UGT va qualificar de positives, en declaracions a Ràdio Bunyol TV, les mesures que el govern municipal va aprovar en el passat ple. Encara va prevenir que després del procés de desescalada, “previsiblement caldria major partida a l’desconèixer com anava a actuar el ciutadà davant l’obertura d’indústries, comerços i pimes”.
Així i Maqueda entén que sempre cal ser exigents, i reclamar més a el govern municipal. “En qualsevol cas el tracte amb l’equip de govern és molt fluid i és una cosa que cal destacar. A més, crec que aquest tipus de mesures s’haurien d’aplicar a nivell comarcal a través de la Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva perquè tots els municipis puguin beneficiar-se “.
Respecte d’aquests ajuts, Álvaro Belda, sindicalista de CCOO a aquesta comarca, ha qualificat també de positives aquestes mesures. “La comunicació és molt fluida amb l’Ajuntament i això cal posar-ho en valor”, ha destacat. A més, també creu que seran necessàries més mesures pel que fa comencen a produir-se acomiadaments col·lectius. “En aquell moment des de CCOO entenem i així ho hem transmès a l’administració municipal, que no hi ha motiu de por per a un endeutament, sempre amb l’objectiu que ningú en el nostre municipi es quede sense poder cobrir les seues necessitats bàsiques”, va finalitzar Belda .
Com a membre de l’equip de govern, Mati Mas, de Podem, va assegurar que aquests acords han estat fruit d’un gran treball en la recerca d’ajudes directes i compatibles, “amb la finalitat que puguin sol·licitar també les ajudes autonòmiques i estatals”. Encara que, insisteix que l’adaptació d’aquesta primera fase serà complicada, “s’han d’adaptar a les necessitats de la població i anar veient si fan falta més ajudes en els pròxims mesos”.
En aquesta reunió telemàtica i en la Junta de Portaveus de divendres passat també van estar presents els dos partits de l’oposició, PP i IAB. Tots dos van ser informats de totes les mesures que, finalment, van ser aprovades en l’últim ple de l’consistori bunyolense.
Be the first to comment