Un taller sobre psiconutrición tanca el calendari municipal de salut de setembre a Xest

Post també disponible en: Castellano

Ahir, dijous 26 de setembre, la sala polivalent de la biblioteca va acollir una nova activitat gratuïta en el marc de la iniciativa Viu experiències de salut; en aquesta ocasió, una xarrada sobre psiconutrición impartida per l’especialista en trastorns alimentaris Belén Serrano.

“Belén Serrano està graduada en nutrició humana i dietètica per la Universitat de València, té un màster en neurociència terapèutica i està especialitzada en trastorns de la conducta alimentària; a més és coautora del llibre Desmuntant mites biològics a l’aula de ciències, i co-guanyadora dels Premis Move On 2023 del Col·legi de nutricionistes de la Comunitat Valenciana, pel seu projecte Menjar lliurement. Com veieu és una jove molt preparada per a tractar el tema que ens ocupa hui: l’alimentació conscient”, explicava la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Llorente, durant la presentació del taller.

Durant la xarrada, titulada Reconnectar els sentits per a una alimentació conscient, la ponent va convidar a les persones assistents a reflexionar sobre la seua relació amb el menjar a través de diferents propostes pràctiques.

“Com a nutricionista no m’agrada parlar d’aliments bons o dolents, perquè que alguna cosa siga bo a dolent depén de molts factors, depén de per a qui, per a què, del context, de les necessitats i de la salut mental. Hi ha aliments que han d’estar en els nostres menjars amb més freqüència i altres que hem d’evitar més, però no vol dir que hàgem de prohibir-los, perquè també formen part del gaudi, de la salut mental i de la salut social; en l’alimentació polaritzar tant ens porta a desenvolupar conductes que no ens fan bé”, explicava Serrano, “Per a tindre una bona relació amb el menjar és necessari donar-se el permís de menjar de tot, entenent què t’aporta cada aliment i en quina freqüència ha d’estar; hi ha aliments que no he de menjar tots els dies, però no tinc per què prohibir-los”.

La nutricionista va detallar també els tipus de fam existents, des de les més biològiques, com la fam estomacal o la fam cel·lular, fins als tipus de fam més relacionats amb la ment, oferint pautes per a la gestió de les emocions relacionades amb l’alimentació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*