S’organitza a Setaigües una iniciativa popular municipal contra els projectes eòlics en el terme municipal

Post també disponible en: Castellano

La Plataforma ciutadana per a la defensa i protecció del territori de Setaigües ha presentat en el consistori una Iniciativa Municipal Popular en contra dels dos projectes d’energies renovables projectats en el municipi.

“Les quasi dues-centes signatures presentades per la Plataforma superen el llindar del 20% del cens electoral exigit per la Llei 7/1985 de 2 d’abril, reguladora de les Bases de Règim Local”, han explicat des de la plataforma.

“És la primera vegada en la història del municipi de Setaigües, i una de les primeres en tota la Comunitat Valenciana, que s’aconsegueix presentar una Iniciativa Municipal Popular, eina prevista per la llei per a facilitar la participació efectiva dels veïns en els assumptes de la vida pública local”.

Sobre la suspensió dels projectes eòlics:

“El mes de març passat, el consistori de Setaigües va aprovar per unanimitat la proposta del grup municipal del Partit Popular de sol·licitar la suspensió dels projectes eòlics Sierra de Teix i Sierra de Xiva, previstos en el terme municipal. D’igual forma es va acordar sol·licitar de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència climàtica i Transició ecològica l’ampliació a una gran part del terme municipal de la zona ZEPA, d’especial protecció dels ocells, denominada Alt Túria i Sierra de Negrete”, han afegit

“Aquesta ampliació ha sigut sol·licitada reiteradament per associacions ecologistes com a SEU‐ Birdlife i la SVEO Societat València d’Ornitologia. La Conselleria va iniciar el mes de maig passat els tràmits per a dur a terme aquesta ampliació”.

“L’anterior Consellera amb competències en la matèria, Isaura Navarro, va manifestar en diferents ocasions el seu rebuig a aquests projectes pel seu important impacte mediambiental i pel greu risc d’incendis forestals que implicaria la instal·lació de 19 aerogeneradors en una zona de gran densitat forestal i d’important valor ecològic”.

“La posada en marxa dels dos projectes eòlics significaria la instal·lació de dues noves subestacions elèctriques, l’obertura d’11 quilòmetres de nous camins, 30 quilòmetres de canalitzacions elèctriques, 14 quilòmetres de noves línies aèries d’alta tensió amb 40 torres de subjecció, i més de 2.000.000 m³ de desmunts i terraplens en 1.250.000 m² de superfície afectada, qualificada urbanísticament com a sòl no urbanitzable protegit dels termes municipals de Setaigües i Requena”, sempre segons la plataforma.

“A més de les al·legacions presentades per l’Ajuntament de Setaigües contra els projectes eòlics de l’empresa Renomar, l’oposició a tots dos projectes ha sigut també expressada des dels ajuntaments de Requena i Xiva, afectats per aquests, així com per multitud d’associacions ecologistes, artistes com Miquel Navarro, veïns i particulars”, han finalitzat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*