Suport unànime del plenari de Xest a les mocions en favor de l’agricultura i la lluita contra la violència de gènere

Post també disponible en: Castellano

Apoyo unánime del Pleno a las mociones en favor de la agricultura y la lucha contra la violencia de género.
Apoyo unánime del Pleno a las mociones en favor de la agricultura y la lucha contra la violencia de género.

Xest ha aprovat en el darrer ple extraordinari a què es van portar alguns tràmits urgents, com l’aprovació de la contractació d’emergència per solucionar els problemes amb el servidor de l’Ajuntament, i es van presentar dues mocions en favor de l’agricultura i per la lluita contra la violència de gènere. A més, es va aprovar l’actualització de l’ordenança de pastures.
20.000 euros per reparar el servidor municipal
L’alcalde, José Morell, va explicar el procediment de contractació d’urgència que s’ha hagut de dur a terme per poder assumir la reparació de servidor municipal, que no funciona des de fa 4 setmanes, generant problemes en l’administració. “Aquest tipus de contractacions són tràmits excepcionals que només es justifiquen en cas com incendis, catàstrofes o successos que impedeixin realitzar els procediments habituals de contractació, com és el nostre cas, ja que, al no funcionar el servidor, no tenim comptabilitat. Per això hem dedicat prop de 20.000 euros “. En aquest punt Ciutadans va votar en contra per “la gestió de recursos”, ja que tal com va apuntar el seu portaveu, Enric Peinado, “es podria dedicar aquests diners a altres menesters”. El Partit Popular va votar a favor i el punt va quedar aprovat.

Suport a l’agricultura
El ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció de suport a el sector agrari presentada arran dels informes remesos a la corporació per la Cooperativa Xest Agrària, en què s’exposa la situació de el sector agrari i es dóna compte de les pèrdues que acumulen les explotacions de la localitat durant la present campanya, que se sumen a la crisi estructural de el sector. A través d’aquest text es va sol·licitar a Govern estatal bonificacions en els tipus de l’IRPF en els mòduls de tributació de tots els cultius, i concretament un tipus zero per a la qual cítrics i fruiters. També es va sol·licitar l’exempció de l’IBI rústic de 2019 i que les diferents administracions s’articulin en funció de les seves competències mesures que permetin la recuperació de el sector agrícola i ramader, com ara préstecs bonificats o major inversió per a plans de millora i implantació de joves agricultors / es i ramaders / es. Donades les peculiaritats de l’agricultura de la Comunitat Valenciana, en la moció també es feia al·lusió a un Pla Nacional amb mesures específiques per a la regió.
“L’agricultura té una tasca molt important que passa desapercebuda i és que dóna feina a les capes més desfavorides de Xest, a les persones que difícilment poden trobar feina en una empresa o polígon, perquè no parlen castellà”, apuntava el regidor d’Agricultura, Francisco Llorens. “Si volem integrar aquestes persones, el primer pas és l’agricultura, ja que moltes d’elles després de passar pel camp aprenen l’idioma, se’n van a la indústria i troben altres treballs”.

“Vives i lliures ens volem”
A través de la moció “Vives i lliures ens volem”, el ple de l’Ajuntament es va comprometre a complir les mesures de l’Pacte d’Estat de competència municipal, a més d’impedir qualsevol contingut sexista en la programació municipal, reforçar els recursos econòmics i humans destinats a les polítiques actives d’igualtat, impulsar polítiques en favor de l’abolició de la prostitució oa implantar activitats escolars que potenciïn valors no sexistes, entre d’altres.

Actualització de l’ordenança de pastures
L’actualització de l’ordenança de pastures va ser aprovada per unanimitat. “El que hem fet amb l’ordenança de pastures és actualitzar-la i completar-la en aspectes com la finalitat, l’àmbit, les superfícies de pastura, abeuradors o corrals, el cens de ramaders i animals o la temporada de pastures, entre d’altres”, apuntava Llorens . “Les superfícies que es poden dedicar a pastura van canviant i l’anterior ordenança estava una mica antiquada, així que l’hem actualitzat perquè contempli la realitat actual”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*