La regidores de Sanitat de Xest i Bunyol i representants de Plataforma Pro-hospital de la Foia de Bunyol-Xiva es reuneixen amb la secretària autonòmica, Isaura Navarro

Tras la entrevista con la nueva Secretaria Autonómica de Salud Pública.
Tras la entrevista con la nueva Secretaria Autonómica de Salud Pública.

Post també disponible en: Castellano

Tras la entrevista con la nueva Secretaria Autonómica de Salud Pública.
Després de l’entrevista amb la nova secretària autonòmica de Salut Pública.

La Plataforma Pro-hospital de la Foia de Bunyol-Xiva va mantenir una reunió de treball amb la nova secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, per revisar les peticions pendents, entre les que consten la sol·licitud d’un centre de salut integrat, d’atenció primària i especialitats, i d’una ambulància per Xest; a més de les relacionades amb el funcionament de l’Hospital de Manises i amb la gerència de l’àrea, entre altres qüestions. La reunió va comptar amb la participació de les regidores de sanitat de Xest i de Bunyol, Mª Ángeles Llorente i Mati Mas Va muntar.

Tal com han informat des de la Plataforma en un comunicat, “Isaura Navarro va manifestar el seu total suport i implicació pel que fa a les millores sanitàries proposades des de la plataforma i la creació del centre integrat, de manera que la reunió es valora de manera positiva”. No obstant això, la preocupació de la Plataforma per les reivindicacions pendents continua, “ja que molts dels temes tractats depenen de la nova Secretaria de Sanitat, a càrrec de la socialista Concha André Sanchís, responsable d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, que tindrà les competències de coordinació i planificació sanitària, de recursos econòmics i de l’alta inspecció sanitària, entre d’altres “, segons han informat.

Des de la Plataforma es va traslladar a Navarro el contingut de l’última reunió mantinguda amb l’anterior secretari autonòmic, Narcís Vázquez, sobre el millor aprofitament de l’equip de radiologia i el ecògraf del centre de salut de Bunyol, que no s’utilitzen a les tardes, ” el que obliga que molts pacients hagin de desplaçar-se fora de la comarca per fer-se aquestes proves “. Així mateix es va posar èmfasi en la necessitat d’incloure més proves diagnòstiques a la comarca, entre elles les d’espirometria, la incorporació de noves especialitats i el transport sanitari d’ambulància a Xest. També es van abordar qüestions relacionades amb pediatria, càncer, dades sanitàries, les inversions de Manises o la reversió de l’àrea a la gestió pública.

Durant la reunió, la secretària autonòmica ha manifestat que continuarà amb el treball emprès per Vázquez, mantenint reunions periòdiques amb el Gerent de l’Hospital de Manises per a tractar les necessitats de la Comarca de la Foia de Bunyol-Xiva, tot i que ha recalcat que “el seu poder de decisió estava molt limitat “emplaçant la plataforma a sol·licitar una reunió amb Concha André Sanchís.

D’altra banda, la Plataforma ha exigit el compliment de la Resolució de les Corts Valencianes proposada per Isaura Navarro i aprovada per unanimitat de tots els grups polítics. Igualment, ha afirmat que seguirà amb el seu treball d’estudi, reivindicació, reunions amb les i els responsables polítics i protestes, en cas de ser necessàries, “per aconseguir la sanitat de màxima qualitat que tota la ciutadania es mereix”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*