Terra Boval celebra el dia Mundial del Turisme realitzant una Jornada de Governança Participativa

Post també disponible en: Castellano

El Ple de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi (MITV), l’Equip de Governança i l’Entitat de Gestió de la marca de destinació turística Terra Boval participen en una jornada on es treballa en un nou model de relacions tendent a la consolidació del destí i a la sostenibilitat de tot el territori.

En Terra Boval es té molt clar que “no és possible parlar de turisme sense comptar amb la participació i el compromís, de tots els agents”, no hi ha destí si no hi ha col·laboració. Turisme i sostenibilitat estan units, per a aconseguir-ho és necessària la participació, la solidaritat i el compromís de tots i això es diu governança. 

La governança és i comporta un sistema complex de relacions que permet una ampliació de la mirada gràcies a la integració de totes les maneres de veure dels diferents públics. Una mirada necessària per a optimitzar la presa de decisions estratègiques i que aquestes tinguen major impacte en la consecució de la fi última. 

En el dia Mundial del Turisme l’Estructura de Governança de Terra Boval va decidir realitzar una de les Jornades de Treball programades per a enguany, centrada en la Teoria del Valor. En ella es van donar cita els tres pilars sobre els quals recau aquesta estructura, que va nàixer de la co-creació:

Un Òrgan Decisori – Ple de la MITV que integra 9 municipis: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Xera, Fuenterrobles, Requena, Sinarques, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel. 
Un Òrgan Consultiu – Equip de Governança. 12 membres triats a través d’una anàlisi de xarxes basat en la tecnologia NER (Nou Estil de Relacions), 36% Sector públic, 45% Sector privat i 19% Ciutadania.
Una Entitat de Gestió. – Comissió Tècnica Interdepartamental.

Aquesta dinàmica de participació, de col·laboració, d’innovació social i de creativitat conjunta naix d’un propòsit comú compartit de les PERSONES de la Comarca Utiel-Requena en pro de la sostenibilitat del territori i un futur millor per a tots.

La MITV, entitat promotora d’aquesta iniciativa, des de 2019 està liderant, gràcies als Plans de Dinamització i Governança Turística que finança al costat de Turisme CV i València Turisme, una dinàmica de canvi i transformació socioeconòmica, basada en el compromís i la responsabilitat. Dins d’aquest marc va nàixer i es gestiona la marca de destinació turística Terra Boval.

La governança hui és clau per a respondre a la necessitat de canvi de mentalitat, que supere el canvi de paradigma que estem vivint. És un instrument disruptiu, innovador i promotor que precisa de la participació i involucració activa i permanent de tots els agents del territori: públics, privats i civils. I és gràcies a la GOVERNANÇA, entre altres coses, que Terra Boval ha obtingut un Pla de Sostenibilitat Turística en Destí finançat amb fons Next Generation europeus, sent la MITV l’única entitat supramunicipal que ha aconseguit un d’aquests plans en la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, el mes de juny passat la MITV rebia el premi Governança en la gala de lliurament dels I Premis Comarques d’Interior del Periòdic d’Ací. 

Terra Boval és la marca de destinació turística que integra als nou municipis de la MITV: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Xera, Fuenterrobles, Requena, Sinarques, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*