Toni Gaspar es reunix amb els alcaldes i alcaldesses de Requena-Utiel i L’Foia de Bunyol-Xiva per a conéixer les seues necessitats

Post també disponible en: Castellano

El president de la Diputació repetix les reunions comarcals d’abril i maig, en esta ocasió per a ajudar en la gestió del temporal i la pandèmia i explicar detalls del nou pressupost i l’assistència tècnica

Els responsables locals de les dos comarques agraïxen a Gaspar per videoconferència estes reunions i la ràpida resposta de la Diputació per a retornar la normalitat després de la borrasca ‘Filomena’

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, s’ha reunit per videoconferència amb els alcaldes i alcaldesses de Requena-Utiel i L’Hoya de Buñol-Chiva per a conéixer les necessitats dels seus municipis. En esta ocasió, a més d’ajudar a coordinar la gestió de la pandèmia i explicar les inversions previstes en els plans de la corporació, com va succeir entre abril i maig, el president Gaspar ha inclòs entre els temes a tractar la resposta als problemes causats pel recent temporal de neu i gel, que ha afectat especialment les dos comarques al costat d’altres zones d’interior.

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca Requena-Utiel i L’Hoya de Buñol-Chiva han coincidit a l’hora d’agrair al màxim responsable provincial la ràpida resposta de la Diputació per a retornar la normalitat a les diferents localitats d’estes dos comarques afectades per la borrasca ‘Filomena’. Tant els efectius de Carreteres com les brigades de Divalterra han treballat per a mantindre la seguretat i recuperar la circulació en la xarxa viària i netejar els accessos a habitatges, col·legis o centres de salut, així com la retirada de branques i arbres caiguts.

Per part seua, el president Gaspar ha traslladat als responsables locals de les dos comarques que la corporació provincial està a la seua disposició per a continuar ajudant a les veïnes i veïns d’estes localitats amb accions concretes coordinades pel Consorci Provincial de Bombers i l’àrea d’Infraestructures, en resposta a les sol·licituds dels ajuntaments. Un altre dels assumptes tractats, en referència a l’assistència tècnica que la Diputació presta als municipis, ha sigut l’estudi de possibles fórmules per a resoldre de quina manera es pot realitzar el servei després de la sentència en contra de la contractació de professionals autònoms.

Pandèmia i inversions

La gestió de la pandèmia continua sent la principal preocupació dels ajuntaments, als quals la Diputació ha enviat un nou subministrament de mascaretes per a facilitar l’ús de les mateixes com una de les mesures de protecció davant el virus. No obstant això, el president Gaspar ha transmés a alcaldes i alcaldesses de Requena-Utiel i L’Hoya de Buñol que la prioritat de la corporació que dirigix és “garantir la liquiditat dels municipis, a fi de poder realitzar les inversions necessàries en resposta a les conseqüències del Coronavirus o en qualsevol altre àmbit”.

En este sentit, Gaspar ha aprofitat la reunió per a explicar als responsables locals d’estes comarques el pressupost de 2021 i les diferents línies d’ajudes a les quals podran acollir-se, tractant de resoldre qualsevol dubte. Entre les ajudes es troben les del Fons de Cooperació Municipal, en el qual la Diputació participa al costat del Consell, i el Pla d’Inversions 2020-21 que té assignats 5,5 milions d’euros entre els nou municipis de Requena-Utiel i una mica més de cinc milions per als nou municipis de L’Hoya de Buñol.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*