Toni Gaspar visita la zona afectada pel derrocament a l’entorn del castell de Bunyol que la Diputació ajuda a reconstruir

Post també disponible en: Castellano

El president de la Diputació, Toni Gaspar, i l’alcaldessa, Juncal Carrascosa, han comprovat l’estat d’unes obres que cofinançarà la corporació provincial al costat d’altres administracions, amb una aportació de 500.000 euros que suposa la mitat del cost total de la intervenció

La Diputació de València ajuda a Buñol a reconstruir la zona danyada pel derrocament del passat 30 d’agost a l’entorn del castell, després d’una forta tempesta que va obligar a desallotjar a 12 famílies dels sis habitatges afectats. La corporació provincial cofinança, al costat d’altres administracions, l’actuació extraordinària contractada per l’ajuntament amb una aportació d’al voltant de mig milió d’euros, la mitat del cost total de la intervenció.

El president de la corporació provincial, Toni Gaspar, ha visitat este dimarts les obres acompanyat per l’alcaldessa de Buñol, Juncal Carrascosa, qui ha mostrat el seu agraïment per la implicació de la Diputació i la “ràpida resposta que ha permés fer front a una situació apressant per a garantir la seguretat en una zona habitada en el nucli urbà del municipi”.

Per part seua, Gaspar ha destacat la “diligència amb la qual ha actuat l’ajuntament davant una obra d’envergadura i en un entorn de difícil accés”, i ha recordat que després de la primera reunió amb l’alcaldessa, el mes de setembre passat, es va comprometre al fet que la Diputació “seria part de la solució a un problema imprevist i de caràcter extraordinari, una vegada els tècnics determinaren els treballs a realitzar i el seu cost”. “Una vegada completada eixa fase i definida l’actuació que havia d’executar-se, hem arribat on no podien arribar altres administracions, que és com actua la institució davant esta mena de problemes causats per fenòmens meteorològics”, ha afegit el president de la Diputació.

Les obres del carrer Moratín, en el barri del Castell de Buñol, són treballs especialitzats en enginyeria civil encaminats a construir un mur de sosteniment i reconstruir la part de la calçada afectada pel temporal, al mateix temps que es restablix l’accés principal als habitatges i el servei d’aigua potable i clavegueram.

En breu s’iniciarà la construcció del mur, per a poder urbanitzar a continuació la plaça inferior i reposar els serveis afectats en els habitatges. “Una obra de gran magnitud i de caràcter extraordinari” en la qual ja treballa Buñol, segons han apuntat els màxims responsables del consistori i la Diputació durant la seua visita a les obres, en la qual també ha participat el primer tinent d’alcalde, Rafael Pérez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*