Terra Boval inicia l’execució i desenvolupament de les actuacions del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí amb una inversió de 1,5 milions d’euros

Post també disponible en: Castellano

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destí, inclòs en la convocatòria extraordinària 2021 del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana, contempla la implementació de 12 actuacions fins a abril de 2025.
Knowsulting i CastroConsulting prestaran els serveis d’assistència tècnica per a la gestió del Pla finançat per la Unió Europea – Next GenerationEU

Terra de Boval inicia les actuacions per a la posada en marxa i desenvolupament del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD), inclòs en el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana a través de la convocatòria extraordinària 2021, i amb càrrec al fons Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea – Next GenerationEU. 
La Mancomunitat Interior Terra del Vi, representada sota la marca turística Terra Boval, compta amb les consultores Knowsulting i CastroConsulting per a la prestació del servei d’assistència tècnica per a la gestió del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí Terra de Boval. El PSTD compta amb un pressupost de 1,5 milions d’euros a executar fins a abril de 2025 i aposta pel desenvolupament turístic sostenible, competitiu, intel·ligent i digital del destí.
El Pla de Sostenibilitat Turística en Destí Terra Boval presenta un total de 12 actuacions alineades amb el Pla Estratègic Terra Boval 2021-2026 i té com a objectius l’augment de l’efecte multiplicador del turisme i la seua capil·laritat, el desenvolupament d’experiències turístiques d’alt valor, la millora de la digitalització dels serveis i productes, la maximització del valor i la notorietat i el posicionament de la marca. També la consolidació de la consciència de destí i la instal·lació d’una gestió turística especialitzada que lidere el desenvolupament turístic de la zona, així com la captació de finançament com a destí sostenible i intel·ligent.

Actuacions de transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat en 3 anualitats.
Les accions del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí Terra Boval estan emmarcades en els quatre eixos prioritaris relacionats amb els objectius del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea -NextGeneration EU: transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat. 
Entre les accions dissenyades, s’inclouen la creació d’itineraris accessibles, un pla de ciclovías, la millora i senyalització de senderes i miradors, diverses actuacions per a l’impuls de l’eficiència energètica dels equipaments turístics i la remodelació de l’actual Museu de la Vinya i el Vi, així com un programa de formació i assistència tècnica al sector turístic i accions per al foment de la gastronomia local i les cadenes de valor de proximitat, entre altres.
L’execució pressupostària implicarà destinar quasi l’1% de les inversions durant el primer any, la qual cosa permetrà dedicar un major temps als treballs previs de la Secretaria Tècnica, alhora que es prepararan les licitacions de la pròxima anualitat. Aquesta preparació de labors de fons permetrà abordar amb una major solvència, organització i eficiència el segon i tercer any, moment en el qual s’abordaran el 66% i 33% de les inversions.
El Pla de Sostenibilitat Turística en Destí Terra Boval contribueix al compliment dels objectius perseguits per les polítiques turístiques de la Comunitat Valenciana i el Govern de la Nació, com són el Pla Estratègic de Turisme de la Comunitat Valenciana, el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destins de la Comunitat Valenciana, l’Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destins de la SETUR i el Pla Espanya Pot.

Terra de Boval: naturalesa, patrimoni i cultura vitivinícola
Terra Boval és la destinació turística de l’interior de València compost per nou municipis: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Xera, Fuenterrobles, Requena, Sinarques, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel. 
El patrimoni cultural vinculat al vi, fruit de més de 2.500 anys de tradició vitivinícola, les reserves naturals reconegudes amb els parcs naturals Falçs del Cabriol i Xera-Sot de Xera i la Reserva de la Biosfera Vall del Cabriol, la certificació Starlight, que acredita l’excel·lent qualitat del cel, i els recursos gastronòmics i historicoartístics, des de jaciments a coves o temples, completen una oferta turística diversa i atractiva. La Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi representa l’organisme de gestió i promoció de la marca turística Terra de Boval.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*