Tres detinguts per un cultiu “indoor” de 206 plantes de marihuana en tres xalets contigus a Xiva

Con esta operación se han incautado 206 plantas de marihuana con un valor en el mercado de alrededor de 300.000 euros.
Con esta operación se han incautado 206 plantas de marihuana con un valor en el mercado de alrededor de 300.000 euros.

Post també disponible en: Castellano

Con esta operación se han incautado 206 plantas de marihuana con un valor en el mercado de alrededor de 300.000 euros.
Amb aquesta operació s’han confiscat 206 plantes de marihuana amb un valor al mercat d’uns 300.000 euros.

Dins dels serveis establerts per evitar el cultiu i elaboració de substàncies estupefaents a la província de València, la Guàrdia Civil de Xiva venia investigant la possible existència d’una plantació clandestina de cultiu il·legal de marihuana en diferents xalets d’una urbanització de Xiva.

En el marc de l’operació BLUISH, iniciada per la Guàrdia Civil de Xiva a finals de setembre de 2018, s’ha procedit contra tres persones per la seva implicació en els delictes de cultiu i elaboració de substàncies estupefaents i defraudació del fluid elèctric.

La fase d’explotació va culminar quan els agents de la Guàrdia Civil van procedir al registre de diferents xalets contigus de Xiva ia la detenció de tres homes de nacionalitat espanyola entre els 33 i 54 anys per la seva implicació en els delictes contra la salut pública (tràfic de drogues ) i defraudació de fluid elèctric.

Només un dels detinguts es trobava de manera continuada en els xalets ja que s’encarregava de vigilar i tenir cura de la plantació. Però comptava amb les claus dels altres xalets i fins i tot una escala per saltar el mur que separava els domicilis.

Amb aquestes actuacions s’han pogut intervenir prop de 206 plantes de marihuana amb un pes aproximat de 58 quilograms que formaven part de diferents cultius “indoor”.

A més de les plantes intervingudes en aquestes operacions, els agents van trobar múltiples efectes per al cultiu, creixement i floració de la marihuana que formaven un sofisticat sistema per a la producció de la marihuana amb una gran infraestructura de maquinària i eines.

En aquest dispositiu hi han participat més dels agents de l’Àrea d’investigació de la Guàrdia Civil de Xiva, agents de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Autònoma de la Comunitat Valenciana i agents de la Policia Local de Xiva.

Les fonts policials han destacat que s’ha pogut aclarir l’ús fraudulent del fluid elèctric per valor de més 10.000 euros

Les diligències instruïdes han estat lliurades als jutjats de Primera Instància i Instrucció número 4 de Requena.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*