Tuéjar rep més de mig milió d’euros de la Diputació per a executar projectes mediambientals

Post també disponible en: Castellano

El municipi rep 333.293 euros de l’estratègia Reacciona 2020 i 2021, i 321.108 euros per a la minimització de riscos geològics

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, destaca la implicació del municipi amb nombroses actuacions de mitigació i adaptació al canvi climàtic

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha visitat les obres executades amb subvencions de l’àrea de Medi Ambient en la localitat de Tuéjar, acompanyada per l’alcaldessa del municipi, Josefina Herrero, i la regidora Yolanda Sampedro.

El municipi de la Serrania ha rebut 654.401 euros de l’àrea de Medi Ambient. D’una banda, 321.108 euros per a la minimització de riscos geològics i d’altra, 333.293 euros de la convocatòria Reacciona de concurrència competitiva.

Concretament, s’ha subvencionat amb 30.000 euros la instal·lació de plaques solars al centre esportiu; 5.000 euros per a la redacció del Pla Local de Gestió de Residus; 5.597 euros destinats a la certificació energètica de l’Ajuntament, el Musical, la Biblioteca, el centre esportiu i les escoles noves, i 90.000 euros per a la millora de la xarxa de distribució i els nous comptadors intel·ligents per al control de fuites d’aigua potable.

A més, Tuéjar també ha obtingut 17.000 euros, juntament amb Benagéber i Chelva, per a la redacció d’un projecte ciclopeatonal d’interés paisatgístic i 117.497 euros per a la seua execució. Una altra de les ajudes rebudes de l’estratègia Reacciona dels anys 2020 i 2021 és la de gestió forestal, amb un total de 68.199 euros.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha destacat la implicació de pobles com Tuéjar, que compta amb nombrosos projectes i iniciatives per a posar en valor el seu patrimoni natural.

Amigó va visitar els treballs de reparació d’uns enfonsaments en la via pública que afectaven els habitatges del carrer Arrabal. L’actuació ha consistit en l’obertura d’una rasa i la fixació al sòl de tubs d’acer per a donar-li estabilitat, la injecció de lletada de ciment i la realització d’una solera de formigó ancorada al sòl per a evitar moviments expansius del terreny sobre la qual descansen les conduccions d’aigües potables i residuals. Finalment, s’ha instal·lat una nova xarxa de sanejament i de proveïment d’aigua potable, pous i arquetes, i s’ha pavimentat el carrer.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*