Turisme Comunitat Valenciana destina 60.000 euros per a l’impuls turístic de Llíria a través de la música

Post també disponible en: Castellano

El secretari autonòmic de Turisme ha signat el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Llíria, després de la presentació de la promoció del municipi lligada a la Xarxa de Ciutats Creatives Unesco 

Colomer també ha assistit al lliurament de premis del 3r Concurs a la millor ‘Tapa d´açí’ 

Turisme Comunitat Valenciana destina 60.000 euros per a l’impuls turístic del municipi de Llíria a través de la música. Per a això, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat en el CdT de València, juntament amb l’alcalde de Llíria, Manuel Civera, el conveni de col·laboració turística entre totes dues entitats per a donar suport a accions de promoció del producte turístic del municipi de Llíria, a través de la música durant l’any 2021. 

Per a Colomer, “aquest conveni significa el reconeixement i l’aliança entre administracions, que permetrà secundar tres festivals de música especialitzats: el Desenjazz; l’ema 2021, Early Music of EdetA i el LLUM Festival”. 

El titular de Turisme ha agraït la labor de l’Ajuntament de Llíria per “fer de la música un producte i atribut turístic que camine al costat de la nostra marca” i ha destacat que es tracta de “una aportació de valor que ens fa únics i un element identitari que evoca la nostra millor versió”. 

Accions contemplades en el conveni 

Mitjançant aquest acord, Turisme secunda diferents actuacions de difusió del producte turístic de Llíria, entre elles ‘El Desenjazz 2021. 6é Festival de Jazz de Llíria’, el concert se celebra al voltant del “Dia Mundial de la Música” com a motor per a la pau, la unitat, el diàleg i el reforç en la cooperació entre pobles. La programació fomenta l’intercanvi i la trobada d’artistes en les diferents Ciutats Creatives de la Unesco a tot el món. 

També s’impulsarà l”ema 2021, Early Music of EdetA’, Tercer Festival de Patrimoni Històric i Música AntiAntiga de Llíria que té com a objectiu la difusió del patrimoni històric de Llíria a través de la música. 

A més, mitjançant aquest acord, Llíria també durà a terme l’esdeveniment ‘LLUM Festival. Llíria Universal Músic’, festival de patrimoni històric i música antiga de Llíria que se celebrarà en el barri medieval. 

Presentació nova projecció audiovisual de Llíria 

Després de la signatura del conveni, Colomer ha assistit a la presentació de la nova projecció audiovisual de promoció turística de Llíria, patrocinada per la ciutat turca de Sanliurfa dins del marc de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, en la categoria de Música. 

L’acte ha comptat amb la presència de representants del Consolat de Turquia a València i de l’alcalde de Llíria, Manuel Civera. En aquest context, Colomer ha destacat que “Turquia és un país molt important per a nosaltres, amb el qual hem traçat vincles a través de la formació i la promoció”. 

Per part seua, l’alcalde de Llíria ha agraït el suport de Turisme Comunitat Valenciana “per a aconseguir ser declarats Ciutat Creativa de la Música de la Unesco”; al mateix temps que ha destacat “l’impuls i la confiança que ha posat la Generalitat en la singularitat turística del municipi”. 

Concurs a la millor ‘Tapa d’açí’ 

El CdT de València també ha sigut escenari del concurs de tapes que organitza la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), amb motiu del Dia Mundial de la Tapa. 

D’aquesta manera, ha tingut lloc la final de la tercera edició del concurs, la millor Tapa d´açí, en el qual han participat 75 locals de restauració de la Comunitat Valenciana. 

Els finalistes d’aquesta edició han sigut sis cuiners i cuineres d’establiments de les províncies d’Alacant i València als quals per primera vegada, s’han sumat xefs de Castelló. 

Colomer ha sigut l’encarregat d’entregar el primer premi d’aquesta edició, que ha recaigut en el restaurant Xiri de Monòver; el segon premi ha sigut per a Mandarina Café Club Terrassa de Peníscola i el tercer guardonat ha sigut per al Bar Marvi de la ciutat de València. 

El guanyador o guanyadora participarà en l’acció de promoció gastronòmica nacional o internacional que organitzarà Conhostur, amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i la seua marca gastronòmica L’Exquisit Mediterrani, i que tindrà lloc en el segon semestre de l’any, amb la finalitat de promocionar la gastronomia i els productes de la Comunitat Valenciana. En altres ocasions els guanyadors d’aquest certamen van poder participar en esdeveniments de promoció a Milà o la Haia juntament amb prestigiosos cuiners i cuineres de la Comunitat. 

El jurat ha estat compost per Cuchita Lluch, membre de la Reial Acadèmia de Gastronomia; Begoña Rodrigo, xef i propietària restaurant La Saleta (1 Estrella Michelín, 2 Sols Repsol); Cristina Figueira. xef i propietària restaurant El Xato (1 Estrella Michelín, 1 Sol Repsol); Avelino Ramón, xef del restaurant Daluán (1 Sol Repsol, Bib Gorumand Michelín) i Evarist Miralles, cuiner formador de la xarxa de CdT.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*