Un centenar de persones participa en el tast de caves organitzada en la carpa de l’Ajuntament dins de la programació nadalenca de Xest

Post també disponible en: Castellano

Ahir, dijous 8 de desembre, la carpa que ha instal·lat l’Ajuntament en la plaça Doctor Cajal va albergar un tast de caves organitzada per la regidoria de Comerç en la qual van participar 100 persones.

L’esdeveniment, emmarcat dins de la programació d’activitats nadalenques, va comptar amb un maridatge a càrrec del Bar Sol i va estar guiat per l’enòloga Ainoa Cortés. “La sessió de hui se centrarà en què comprar aquest nadal, per a ajudar al fet que la gent no es quede en blanc quan va a un expositor, sense saber què triar”, explicava Cortés. “Aprendrem a diferenciar un xampany, d’un cava i d’un espumós, a més de parlar de la graduació de sucre per a saber si és Brut, Brut Nature, Extraseco i per què”.

Durant el tast es van degustar tres productes; dos del celler Pagament de Tharsys, Millésime Brut Reserva blanc i Rosé Brut Reserva, i un espumós del celler Llopart. “Anirem per passos amb les fases del tast i a més, faré preguntes a les persones assistents per a anar coneixent les seues impressions abans i després de fer el tast”, apuntava l’enòloga. Així, micròfon en mà, Ainoa Cortés anava recorrent el recinte per a fer preguntes als i les participants, resolent dubtes i explicant característiques dels caves.

“El tast ha sigut tot un èxit, superant les expectatives de participació. Ainoa ens ha ensenyat la diferència entre vins espumosos i caves, les característiques d’elaboració i el sucre que conté cada tipus de referència, entre altres curiositats. A més hem comptat amb un maridatge exquisit. La gent ha eixit de l’experiència realment contenta i amb ganes de repetir”, ha declarat la regidora de Comerç, Brenda Jiménez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*