Esclarits els robatoris de més de 114 tones de garrofes en diverses localitats, entre elles Xiva i Llíria

Post també disponible en: Castellano

Quatre persones han sigut detingudes i altres 32 han sigut investigades 

Les confiscacions s’han realitzat a Cadis, València, Castelló i Màlaga

09 de desembre de 2022.- La Guàrdia Civil, en el marc de les operacions contra robatoris en el camp, ha investigat els robatoris d’un total de 114.950 quilos de garrofes a les províncies de Cadis, València, Castelló i Màlaga. Hi ha un total de quatre persones detingudes pels delictes de robatori i furt i altres 32 han sigut investigades.

La Guàrdia Civil ha reforçat la vigilància en les explotacions agrícoles i magatzems davant l’increment de nombre de robatoris i furts en els camps i fins i tot en finques i magatzems privats.

Operació Casibel a Valencia

Una persona més ha sigut detinguda a València pels delictes de furt, apropiació indeguda i falsedat documental i altres huit han sigut investigades per la seua vinculació.

L’operació Casibel es va iniciar arran de diverses inspeccions en magatzems, on es van detectar una sèrie de vendes i documentació sospitoses. Després de la realització de diverses comprovacions, es va determinar que la venda de més de 37 tones de garrofes duta a terme era il·legal. 
Els agents van comprovar que l’autor havia sol·licitat, mitjançant dades d’altres campanyes de recol·lecció i falsejant dades personals, la seua inscripció en el Registre de Productors Agrícoles (REGEPA). Aqueix document és fonamental per a poder comercialitzar productes agrícoles al nostre país. 
Realitzat el tràmit, va anunciar de manera clandestina la seua predisposició per a comprar garrofes de procedència il·lícita i donar-los entrades en diversos magatzems. Utilitzava la seua inscripció fraudulenta en el REGEPA i la confecció de fins a 93 Documents d’Acompanyament i Traçabilitat Agrària (DATA) per a aquest fi. 
A més, va utilitzar pàgines d’anuncis d’internet per a contractar transportistes que traslladaven la mercaderia obtinguda il·legalment des de diversos camps de la localitat de Xiva fins a uns magatzems en la localitat de Llíria. 
Finalment, es va detindre a un home i es va investigar a uns altres vuit pels delictes d’apropiació indeguda, furt i falsedat documental. S’ha intervingut la majoria de la facturació de la mercaderia i 93 documents DATA falsificats, que han quedat a disposició judicial.
Les diligències han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 2 de Llíria. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*