Un estudi del Parlament Europeu alerta del seriós perill que suposa l’abandó de terres agràries en la Comunitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

Un estudi publicat pel Parlament Europeu sobre el repte de l’abandó de terres després de 2020, destaca el seriós perill que existeix a Europa en general, a Espanya i en la Comunitat Valenciana de l’abandó de terres agràries, afectant així a un dels principals motors de l’economia, com és l’activitat agrària, i a la despoblació del territori en aqueixes zones rurals. En els últims 30 anys les dades oficials indiquen que s’han abandonat en la Comunitat Valenciana prop de 163.000 hectàrees de cultiu, més del 21% de les existents.
L’organització es fa ressò de l’estudi que explica que, per a pal·liar aquest fenomen d’abandó, els factors del qual atenen diverses causes (biofísiques, agrícoles, estructurals, de mercat, regionals, institucionals i polítiques), s’analitzen els diferents instruments de política agrària actuals com a eines útils per a evitar-ho, especialment el segon pilar de la PAC, particularment les mesures agroambientals i climàtiques i els pagaments a zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*