Unisocietat Requena oferix la xarrada “¿Es possible reparar el cerebro?”

Será este jueves 16 de enero a las 7 de la tarde en el Salón de Actos del Espacio Cultural Feliciano Antonio Yeves, con entrada libre y gratuita.
Será este jueves 16 de enero a las 7 de la tarde en el Salón de Actos del Espacio Cultural Feliciano Antonio Yeves, con entrada libre y gratuita.

Post també disponible en: Castellano

Serà este dijous 16 de gener a les 7 de la vesprada en La Sala d’Actes de l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves, amb entrada lliure i gratuïta

Aquest dijous 16 de gener a les 7 de la vesprada, dins de el programa Unisocietat Requena, s’oferirà la xerrada “És possible reparar el cervell?” Impartida per Isabel Fariñas de la Universitat de València.
L’esdeveniment tindrà lloc en el Saló d’Actes de l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves, i l’entrada és lliure i gratuïta.

En els últims anys estem assistint a una veritable revolució en el camp de la biologia cel·lular, amb descobriments que estan canviant la nostra comprensió de com funcionen les nostres cèl·lules.
En aquest context, la societat es pregunta si aquests avenços podrien contribuir a reparar teixits i òrgans, mitjançant el que es coneix com a medicina regenerativa. El repte més gran és la reparació de el cervell humà, per exemple després del deteriorament que causen les malalties neurodegeneratives.
La xerrada intentarà posar en context la realitat actual de la medicina regenerativa aplicada a cervell i les seves possibilitats futures.

Isabel Fariñas va obtenir el grau de doctora en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1989 amb una tesi realitzada a l’Institut Cajal de l’CSIC a Madrid. Després de la seva doctorat va ser professora ajudant a la Universitat de Barcelona des d’on es va traslladar, el 1993, a la Universitat de Califòrnia a San Francisco (UCSF) per incorporar-se a l’equip del Dr. Louis F. Reichardt, primer com a becària postdoctoral dels programes Fulbright i Human Frontier Science Program Organization (HFSPO) i després com a investigadora de UCSF.
L’any 1998 es va incorporar a la Universitat de València on és catedràtica de Biologia Cel·lular des de 2008. Tota la seva trajectòria científica s’enquadra dins el camp de la neurobiologia i ha publicat més de cent treballs en les millors revistes internacionals.
Des de la seva reincorporació a el sistema de ciència espanyol, ha liderat una trentena de projectes d’investigació competitiva i dirigeix ​​la Unitat de Neurobiologia Molecular de el Departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física de la Universitat de València.

Actualment és presidenta de l’àrea de Biociències i Biotecnologia de l’Agència Estatal d’Investigació. El seu grup investiga les cèl·lules mare de el cervell adult i el seu possible ús en medicina regenerativa i pertany a el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa en Malalties Neurodegeneratives (CIBERNED), a la Xarxa Nacional de Teràpia Cel·lular (Tercel), a l’ERI de Biotecnologia i Biomedicina de la Universitat de València (BIOTECMED) i és grup d’excel·lència Prometeu de la Comunitat Valenciana.
Ha estat membre de la junta directiva de la Societat Espanyola de Neurociència i de la Societat Espanyola de Teràpia Gènica i Cel·lular i de la International Society of Differentiation i és actualment membre de comitè de direcció de la Societat Espanyola de Biologia de al Desenvolupament. Des de 2013 és membre de l’European Molecular Biology Organization (EMBO). En 2014 va ser triada per la Fundació Botín-Banc Santander per formar part del seu programa de ciència per a la incentivació de la transferència tecnològica i el 2015 va rebre el “Premi Investigació i Desenvolupament” en la XX Edició dels Premis Universitat-Societat de el Consell Social de la Universitat de València.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*