Utiel aprova el pressupost de 2021 per 9.447.000 EUR amb inversions específiques per a pal·liar la crisi Covid

Post també disponible en: Castellano

Inclou partides extraordinàries dirigides a diferents sectors productius del municipi i el Pla d’Ocupació COVID.

L’actual crisi econòmica i social provocada per la pandèmia ha determinat la distribució del pressupost de l’Ajuntament d’Utiel per a l’exercici 2021, aprovat en el ple municipal del passat mes d’octubre per un total de 9.447.000 €

Una situació excepcional que ha portat a l’consistori utielano a presentar diferents partides específiques COVID per més de 350.000 € amb l’objectiu de minimitzar l’impacte econòmic que està tenint en les llars utielanos.

A més d’aquesta partida extraordinària, el pressupost municipal contempla els apartats habituals de serveis generals, cultura, festes, esports etc, esperant que la situació sanitària evolucioni positivament i permeta desenvolupar activitats i projectes que aquest any s’han vist suspesos per la COVID.

El pressupost de 2021 a Utiel es manté a deute 0 sense pujada d’impostos per sisè any consecutiu i avança de nou la seua aprovació a l’octubre amb l’objectiu d’accelerar l’execució de projectes per a l’inici de l’any nou i comptar així amb una major efectivitat en l’aplicació de serveis públics dirigits a el benestar general de la ciutadania.

Ajudes COVID i ocupació pública

En l’apartat de despeses, el consistori incrementa la contractació de personal per a l’exercici de serveis municipals anteriorment externalitzats, com la neteja d’edificis públics i la neteja viària.

L’Ajuntament d’Utiel continua amb la gestió pròpia de l’Poliesportiu i la Piscina Coberta; manté la contractació de monitors de jornada contínua en els centres educatius del municipi i augmenta el personal de l’departament de serveis socials, especialment necessari en aquest període de crisi econòmica i social.

D’altra banda, el consistori destinarà 209.000 € a una partida específica COVID adreçada a diferents sectors productius del municipi (comerç, hostaleria, PIMES, agricultura i ramaderia …) i llançarà el Pla d’Ocupació COVID, dotat amb 40.000 €, per afavorir la contractació de ciutadans que han perdut el seu lloc de treball com a conseqüència de la pandèmia.

A més, es continua amb l’aportació municipal als programes d’ocupació EMCUJU i EMPUJU.

Les despeses corrents en béns i serveis es redueixen en un 0,9% pel que fa a l’any 2020 i en despeses financeres, Utiel manté deute 0, situació que permetrà millorar els serveis a la ciutadania sense incrementar impostos.

Subvencions a estudiants i associacions

El pressupost municipal 2021 inclou també diferents ajudes dirigides a promoure el desenvolupament educatiu i cultural de la ciutadania.

Així, per segon any consecutiu, l’ajuntament inclou la convocatòria de beques adreçades a estudiants per cobrir les despeses de l’transport i / o residència. Una línia d’ajudes que s’ha incrementat un 50% respecte a l’any anterior, passant de 10.000 a 15.000 €

A més, es mantenen les ajudes dirigides a associacions i entitats d’Utiel de diferents àmbits (cultural, festiu, esportiu …) que a hores d’ara també han patit les conseqüències de la pandèmia havent de cancel·lar programa d’activitats.

Inversió en carrers, edificis i nou pou

L’apartat d’inversions reals està pressupostat per un muntant de 1.516.500 €. En aquest capítol s’inclou una partida de 199.650 € destinada a l’execució d’un nou pou i un dipòsit d’aigua potable a Utiel per evitar que tornin a produir-se problemes de proveïment com els succeïts l’any passat i garantir així el subministrament a la població i les indústries del municipi.

Destaquen també la renovació de voreres d’Utiel i pedanies per un total de 280.720 €; la remodelació de l’edifici de serveis socials per valor de 217.800 €; la millora d’instal·lacions esportives per 170.000 €; l’asfaltat de carrers per un muntant de 85.910 €; actuacions de recuperació de patrimoni per un total de 85.000 € i la intervenció en camins d’Utiel i llogarets per 80.000 €.

Exempció de la taxa de taules i cadires

L’Ajuntament d’Utiel bonificarà el 100% la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa durant l’any 2021. Una mesura que ja es va adoptar durant aquest 2020 amb l’objectiu de minimitzar les despeses de el sector d’hostaleria i restauració en un període d’incertesa com l’actual.

El pressupost general de l’Ajuntament d’Utiel per a l’exercici 2021 es va aprovar el passat 29 d’octubre amb els vots a favor dels regidors de PSOE i Unides Podem-Esquerra Unida Utiel i els vots en contra dels regidors d’el PP.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*