Utiel es converteix en municipi pioner del Departament de Salut amb el projecte “recepta esportiva”

Post també disponible en: Castellano

El programa sociosanitari d’Utiel busca promoure l’envelliment saludable i fomentar la socialització mitjançant la prescripció d’exercici físic des del propi Centre de Salut.

“Recepta esportiva”. Amb este nom, l’Ajuntament d’Utiel, a través de les àrees d’Esport i Sanitat, presenta un nou projecte que busca fomentar la prescripció d’activitat i exercici físic impulsat pel V Pla de Salut de la Comunitat Valenciana inclòs en “Xarxa Salut”. La iniciativa ha sigut valorada especialment per la Conselleria de Sanitat per al futur desplegament i implantació en la resta dels municipis del Departament de Salut de Requena. 

Un programa que naix amb l’objectiu d’unir les eines de prescripció mèdica habituals del Centre de Salut d’Utiel amb la promoció de l’exercici físic entre les persones majors. De fet, un dels pilars bàsics de les accions contemplades en el V Pla de Salut és implantar la recomanació d’activitat física des de les consultes d’atenció primària pels seus efectes positius demostrats en la major part dels problemes crònics de salut a més de les situacions de sobrepés i obesitat.

El projecte ha sigut subvencionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb un import de 3.531,40 € per a desenvolupar i donar difusió a les activitats sociosanitàries posades en marxa.

Fases del projecte

El programa compta amb dues fases que se centren en el foment de la pràctica esportiva, la promoció de l’envelliment saludable i l’autonomia de la població mitjançant exercicis adaptats a les seues capacitats. 

Durant la primera etapa, sota el nom “Moure’s és viure” es van programar activitats esportives en grup com la marxa nòrdica o l’activitat física guiada en parcs biosaludables del municipi. A través d’esta iniciativa es van crear grups definits amb els quals treballar el seguiment i avaluació del projecte.

En la segona fase, el Centre Salut d’Utiel iniciarà la prescripció mèdica d’activitats físiques durant els pròxims mesos de novembre i desembre. Amb l’objectiu de facilitar l’inici del projecte, les prescripcions se centraran en els majors amb un grau d’inactivitat física important i aquells que estiguen sols i necessiten sociabilitzar-se.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*