La Unió d’Unions proposarà el Ministeri d’Agricultura mesures per eliminar els excedents vínics

Post també disponible en: Castellano

Els estocs de vi acumulats han enfonsat les cotitzacions a les comarques productores de la Comunitat Valenciana

L’organització agrària Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders, en la qual està integrada la Unió de Llauradors demanarà a l’Ministeri d’Agricultura que adopti mesures per eliminar excedents de producció vinícola que “s’han produït l’enfonsament de les cotitzacions dels raïms i dels vins “, segons va explicar Luis Javier Navarro representant de les dues organitzacions agràries i viticultor amb vinyes a la comarca Requena-Utiel.
Navarro ha avançat que “des de la Unió d’Unions, hem demanat una reunió amb el ministre d’Agricultura, Luis Planas, per buscar una solució a el problema dels excedents vínics que estan perjudicant els mercats”.
El dirigent agrari va qualificar de “ruïna” els preus que s’estan pagant per els raïms i els vins a les comarques vinícoles de la Comunitat Valenciana. Concretament “entre un 25 i un 30% inferiors comparats amb els que es van pagar en la passada campanya” concretar.
D’altra banda, Navarro va comentar que, “els preus de l’ametlla continuen enfonsats, tot i que han iniciat una petita recuperació”. En aquest sentit ha precisat que “l’ametlla de la varietat llargueta es cotitza al voltant de 1.20 euros per quilogram amb closca, molt distant dels més de 2 euros als quals es va arribar a cotitzar en una campanyes passades; però recents “. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*