Utiel-Requena rebrà més de 400.000 euros per a la contractació de persones joves desocupades

Post també disponible en: Castellano

Un total de 24 persones menors de 30 anys podran començar a treballar en entitats locals de la comarca de la Plana d’Utiel-Requena de la província de València gràcies a les ajudes del Pla Avalem Joves Plus. Cal recordar que a la Comunitat Valenciana ho faran prop de 3.000 joves.

El Servei Valencià d’Ocupació (Labora), organisme dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, ha concedit 4.338.465,31 euros en ajudes per a la contractació de persones joves menors de 30 anys.

En municipis com Utiel, l’import concedit ascendeix a 101.359,8 euros i, gràcies a aquest, es podrà contractar a 6 joves parades. A la mateixa comarca de la Plana d’Utiel-Requena, a Requena li corresponen 5 nous contractes per un valor de 101.113,08 euros; altres 2 a Caudete de les Fonts, gràcies a un ajut de 33.522,21 euros; 2 a Villargordo del Cabriel, amb un ajut per import de 31.283,5 euros, i 2 a persones de Sinarcas, sent l’ajuda total en aquest cas de 45.169,33 euros.

Cal tenir en compte que, a més de les ajudes rebudes per part de les entitats locals, la Mancomunitat Interior de la Terra del Vi també podrà contractar una persona més amb un import de 28.909,15 euros.

A la província de València, les subvencions per a 281 entitats locals arriben a un total de 68,5 milions d’euros i suposaran la contractació d’unes 1.742 persones.

A la província d’Alacant, el total de les ajudes ascendeix a a 27,9 milions i es beneficiaran 252 entitats que podran contractar unes 712 persones joves.

A la província de Castelló, per la seva banda, s’han concedit ajudes per un valor de 16,2 milions d’euros per a un total de 133 entitats locals el que permetrà contractar unes 492 persones.

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat “la importància de generar oportunitats d’ocupació per a les persones joves menors de 30 anys perquè puguin acabar la seva formació i anar adquirint una experiència que els faciliti la seva inserció definitiva en el mercat laboral “.

També ha subratllat que aquestes oportunitats “arriben al major nombre possible de municipis, sobretot als més petits i als d’interior, per millorar l’ocupabilitat de les persones joves en tots els racons del nostre territori i, així també lluitar contra la despoblació” .

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha recordat que “en l’anterior legislatura, des Labora vam dissenyar i vam posar en marxa una estratègia per reduir l’atur juvenil, l’anomenat Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020, finançat amb fons europeus “, i que” Avalem Joves Plus és una de les iniciatives i de les accions directes previstes en aquesta estratègia “.

Pla Avalem Joves Plus

El Pla Avalem Joves Plus està format per dos programes d’incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

El programa Empuju va destinat a la contractació de persones joves en general. El programa Emcuju, per la seva banda, va destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o del sistema educatiu.

S’entén que la persona jove compta amb una qualificació professional quan té alguna de les següents titulacions: llicenciat o diplomat universitari, enginyer o enginyer tècnic, arquitecte o arquitecte tècnic, grau universitari, estudis de postgrau universitari, doctorat, tècnic o tècnic superior de Formació professional reglada o certificat de professionalitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*