Utiel se suma a la campanya “El silenci et fa còmplice” contra la violència de gènere

Post també disponible en: Castellano

La Diputació de València posa en marxa aquesta campanya de prevenció dirigida als més joves en la qual participa Utiel com a localitat adherida a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.

L’Ajuntament d’Utiel s’ha adherit a la campanya de prevenció contra la violència de gènere que la Diputació de València està desenvolupant a través de cartells, díptics informatius i material audiovisual amb el missatge “El silenci et fa còmplice”.

A través de la divulgació d’aquesta campanya es pretén sensibilitzar la ciutadania de la prevenció de la violència masclista, especialment entre la població adolescent. Sota el lema ‘El silenci et fa còmplice’ s’ha creat una sèrie de contingut visual amb missatges directes i clars que entre d’altres punts aborden les relacions sexuals amb el respecte i el consentiment mutu com a premisses indispensables.

Una campanya de sensibilització centrada en combatre la violència contra la dona amplificant el missatge a través de el teixit social amb especial prioritat en l’àmbit educatiu, de manera que l’àrea d’igualtat traslladarà aquest material divulgatiu als centres de secundària del municipi.

L’Ajuntament d’Utiel també ha difós la campanya “El silenci et fa còmplice” a través del seu web municipal i xarxes socials per conscienciar de la importància de la prevenció i alertar sobre qüestions com el control en la relació de parella o la cosificació de el cos femení.

Utiel, Municipi Protegit contra la Violència de Gènere

Utiel es va adherir ja l’any 2018 a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la corporació provincial en què estan integrats més d’un centenar d’ajuntaments.

Una xarxa que va néixer amb l’objectiu de compartir recursos i unir esforços en la lluita contra aquesta xacra social.

Recursos municipals de suport a víctimes

Utiel compta amb una Oficina d’Atenció a les Víctimes de l’Delicte (OAVD) que, entre els seus serveis, inclou l’atenció a víctimes de violència de gènere.

Des de la OAVD, es realitza l’assessorament jurídic a víctimes directes i indirectes, es facilita suport emocional i es coordinen accions amb les diferents institucions implicades (cossos de seguretat, serveis sanitaris, educatius …)

La OAVD d’Utiel està ubicada a les dependències de la Policia Local d’Utiel i ofereix diferents vies de contacte: Telèfons 96.217 31 26 / (WhatsApp) 637 83 85 90 o mitjançant el mail victimes_utiel@gva.es

A més, l’Ajuntament d’Utiel, a través del seu departament de serveis socials assessora i intervé des de l’àmbit educatiu, psicològic i social donant suport a qualsevol dona que pateixi violència de gènere.

Des de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi, el Servei d’Igualtat, pertanyent a la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat, ofereix un servei gratuït i confidencial d’assessorament, informació i orientació en matèria d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes, així com de prevenció de la violència de gènere, realitzant activitats a nivell individual i comunitari.

El telèfon d’atenció a víctimes de violència de gènere, 016, està operatiu els 365 dies de l’any, 24 hores, i la trucada no deixa rastre.
A la Comunitat Valenciana, també està disponible el Centre Dona 24 hores 900.580.888.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*