Utiel senyalitza el recorregut del Camí de Santiago

Post també disponible en: Castellano

Los peregrinos pueden sellar las credenciales en varios puntos del municipio.
Els pelegrins poden segellar les credencials en diversos punts del municipi.

“Feliç de tu pelegrí quan descobreixes que no importa la meta, sinó el camí …” Amb aquest missatge inicial i una descripció de la història, patrimoni i tradició vitivinícola de la ciutat, Utiel dóna la benvinguda als pelegrins al seu pas per el municipi.

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Utiel ha senyalitzat l’itinerari del Camí de Santiago al seu pas per la localitat i ha col·locat un panell informatiu on el visitant trobarà una descripció dels recursos turístics que ofereix Utiel, llocs i edificis d’interès, què visitar , on dormir …

El panell està ubicat a l’àrea del Batanejo i és el punt de partida del recorregut urbà que el visitant pot realitzar seguint les senyalitzacions amb la icònica petxina de pelegrí que es trobaran representada a les rajoles ubicats en façanes o en format metàl·lic en el paviment.

L’itinerari d’aproximadament 1.5 km s’inicia pel marge esquerre del Riu Magre, creuant la N-III, fins arribar al camí del Batanejo on es troba el cartell de benvinguda a Utiel. El pelegrí continuarà pel Carrer Camí, Carrer Reial, Plaça Ajuntament, Plaça Miguel Ballesteros, Carrer Fidel García Berlanga i continuarà pel Camí Vell de les Cases.

El recorregut forma part del camí de València a Monteagudo de les Salines que s’uneix a la Ruta de la Llana (Alacant-Burgos) i enllaça amb el Camí Francès fins arribar a la destinació final a Santiago de Compostel·la.

Els pelegrins podran segellar les credencials en diferents edificis a Utiel: Casa de Cultura, Ajuntament, Oficina de Turisme i dependències de la Policia Local.

La credencial del pelegrí és un dels distintius més importants del Camí de Sant Jaume i permet assolir la Compostel·la demostrant que s’han fet com a mínim els últims 100 quilòmetres fins a Santiago a peu o a cavall o els últims 200 quilòmetres en bicicleta.

Utiel se suma així a la ruta més antiga, més concorreguda i més celebrada del vell continent, el pelegrinatge cristiana del Camí de Sant Jaume considerada Itinerari Cultural Europeu pel Consell d’Europa i Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*