Varietat d’actes i una potent setmana taurina marquen les festes de Turís 2018

Sandra Xifre Sancho és la Reina de les Festes enguany.
Sandra Xifre Sancho és la Reina de les Festes enguany.
Sandra Xifre Sancho és la Reina de les Festes enguany.
Sandra Xifre Sancho és la Reina de les Festes enguany.

Este cap de setmana ha començat la borágine d’actes festius a Turís amb la celebració del concurs de paelles el dissabte, 4 d’agost, i una bestreta del que serà la setmana taurina amb bou en corda i entrada de vaquetes el diumenge dia 5. A la vesprada l’amfiteatre de La Mina va acollir el concert de la banda jove de la Societat Musical Turisense, que es completa amb els que se celebraran els dies 10 i 11 amb la banda i la coral Vicent Ribes.

A partir d’ací es van a succeir les finals dels diferents campionats esportius així com la XXXI edició de la carrera popular. Les diverses exposicions així com el sopar benèfica contra el càncer, la gala de l’esport i el cant d’albaes ocupen la primera setmana oficial de les Festes Populars i Patronals que es completa amb els actes en honor de la Nativitat de Nuestar Senyora, Sant Francesc de Borja i la Mare de Déu dels Dolors Gloriosos. La mascletà i el castell de focs a càrrec de Pirotècnia Turís aporten el toc de pólvora a les festes.

L’alcalde, Eugenio Fortaña, afirma que “me agrada l’ambient que es crega en el poble amb les festes. Veure la gent en el carrer, en harmonia, disfrutant i compartint sense incidents que lamentar. Eixa és la imatge que tot alcalde somia i que jo tinc la sort de viure cada any perquè és exactament la que oferix Turís”.

“Nada ens pot enorgullir més que un poble unit gràcies a la festa viscuda amb pau i respeto”, assegura Fortaña. Tots els horaris poden consultar-se en la pàgina web www.turis.es. D’esta manera vosté podrà saber quan actua l’orquestra Montecarlo (12 d’agost) , Emilio Només i els seus roquers (15 d’agost) , l’orquestra Twister amb el cantant local Álvaro (13 d’agost) , el monologuista Óscar Tramoyeres (17 d’agost) o el dia dels musicals (18 d’agost) . També pot consultar les diferents sessions de cine a la fresca que s’estan desenrotllant tant en el nucli urbà com en algunes urbanitzacions.

El bou de corda visita tots els matins les cases de les festeres i dóna pas als populars esmorzars que es prolonguen fins a l’entrada de vaquetes, a les 14,00 hores. A la vesprada i a la nit, la plaça de bous acull els diferents concursos i desafiaments de ramaderies així com el de retalladors i el d’emboladores, que enguany reunix les quadrilles de Juanot de Turís, Abellar (Madrid) , Cedrillas (Terol) , Sant Jaume d'Enveja (Tarragona) , Ferratge Jesús Pobre (Alacant) i L’Almunia de Senyora Godina (Saragossa).

Enguany les ramaderies que passaran pel cós turisano són les de David Alfaro (Cheste) , José Vicente Machanoces (Picassent) , Fernando Machancoses (Cheste) , Vicente Benavent (Quatretonda) , Alberto Granchel (Quatretonda) , Daniel Machancoses (Picassent) , Javier Tárrega”El Gallo” (Benicàssim) , Héctor López (Chiva) i Ángel Guardiola “La Paloma” (Xaló) .

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*