Vicent Mompó visita Sinarcas, Alboraig i Alcublas on la Diputació de València treballa per a millorar carreteres i camins

Post també disponible en: Castellano

El president continua el seu recorregut per la província per a comprovar les obres de millora en els municipis, com el nou local per a la banda de música de Sinarcas, construït amb ajuda de la corporació provincial.

La Diputació té en marxa la millora de la carretera entre Alborache i Buñol; així com el condicionament dels camins d’interés territorial entre Sinarcas i Benagéber i entre Villar del Arzobispo, Alcublas i Andilla.

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha visitat este divendres els municipis de Sinarcas, en la plana Utiel-Requena; Alboraig, en la Foia de Bunyol-Xiva; i Alcublas, en la Serranía. “El que pretenem amb estes visites és que siga la Diputació la que vaja als pobles, per a així comprovar tot el que s’està fent amb les ajudes de la institució i que els alcaldes i alcaldesses puguen traslladar-nos les seues necessitats”, ha assenyalat el president.

El fil conductor de la jornada han sigut les comunicacions en les zones d’interior, “una de les prioritats per a l’àrea de Carreteres que dirigix Reme Mazzolari i en el que estem treballant constantment perquè són vitals per a contribuir a fixar població en estes comarques”, ha apuntat Mompó, qui ha iniciat el recorregut a Sinarcas, on es troben en adjudicació les obres de millora del camí d’interés territorial entre Sinarcas i Benagéber, que també milloraran el camí entre Benagéber i Xera.

La següent parada ha sigut Alboraig, on es troba en període d’expropiacions el projecte de millora de la carretera entre Bunyol i Alboraig, que inclou un carril per a ciclistes i vianants. L’actuació servirà igualment per a millorar la intersecció de la Font del Mico i permetre girs a l’esquerra, a suggeriment de l’alcalde d’Alborache, Jesús Higón, qui ha assegurat sentir “el suport de la Diputació, que sempre escolta les nostres propostes i juga un paper bàsic per a municipis com el nostre”.

L’àrea provincial de Carreteres té a més en estudi la millora de la travessia d’Alborache, amb la semaforització d’un tram per a poder ampliar voreres; i la millora de l’itinerari ciclopeatonal entre Alborache i Macastre, on hi ha un important trànsit escolar amb continus desplaçaments a l’Institut d’Alborache.

Quant a Alcublas, el tercer dels municipis visitats pel president Mompó, la Diputació està valorant que puga convertir-se en carretera la connexió entre el poble i la via que transcorre entre Villar del Arzobispo i Andilla. En tot cas, este trajecte està previst millorar-lo dins del pla de camins d’interés territorial.

Nou local musical a Sinarcas

L’alcaldessa de Sinarcas, Mª José Clemente, ha destacat la construcció, amb finançament provincial, d’un nou local per a la banda de música. “El nou edifici simbolitza l’aposta que està realitzant l’ajuntament per la cultura, per una associació amb noranta anys de trajectòria. Estem molt contents per poder tirar avant, amb ajuda de la Diputació, projectes tan ambiciosos com este. Només amb els recursos de l’ajuntament hauria sigut impossible, necessitem sí o sí el suport de la Diputació”.

Per part seua, Vicent Mompó ha insistit que “no ens cansarem de repetir que la Diputació és essencial per a tots els municipis, però sobretot per als més xicotets, i Sinarcas és un exemple d’això. Sempre parlem d’impulsar i difondre els nostres trets d’identitat i la nostra cultura, i ací tenim una mostra clara de com dur a terme eixa aposta”, ha afegit Mompó en la seua visita al nou local musical del poble.

Millorar els servicis

El president de la Diputació té clar el paper de la Diputació en la lluita contra la despoblació, que passa per “millorar els servicis i comunicacions als pobles i comarques, en col·laboració amb altres administracions”. D’esta manera, “contribuïm a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i, per tant, fer més atractiva la vida en estos municipis”.

D’eixos servicis ha parlat l’alcalde d’Alcublas, José Luis Arce, qui ha traslladat al president els problemes amb el transport, la gent gran i la falta d’hostaleria. “És cert que amb el Pla Viu hem incrementat la nostra població en l’últim any i això ens ha ajudat a poder mantindre el col·legi”, assegura Arce, qui agraïx a Mompó la seua implicació com a “alcalde d’un poble xicotet que és coneixedor de totes estes realitats”.

En el marc del Pla Obert de la Diputació per als pròxims quatre anys, Sinarcas rebrà 1.239.537 euros per a projectes de millora en el municipi; Alborache 944.808 euros i Alcublas 861.011 euros. Els tres pobles incrementen considerablement la partida assignada per la Diputació en el seu principal programa inversor de cara a la present legislatura, on el gran repte de la gestió del govern que dirigix Mompó és “ajudar els ajuntaments a executar els projectes perquè no retorne ni un sol euro a la Diputació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*