Vídeo: així ha estat el trasllat més atípic que es recorda de el patró de Bunyol, Sant Lluís Bertran, des de la seua ermita a l’església de Sant Pere

Post també disponible en: Castellano

Bunyol ha viscut aquest any 2020 el trasllat del seu patró, Sant Lluís Bertran, més atípic que es recorda en la història recent del municipi. Una situació obligada per la pandèmia de l’coronavirus que ha obligat a la suspensió i celebració de la Fira i Festes patronals de Bunyol en honor al seu molt estimat Sant Lluís.

Tal com ha explicat el rector de la localitat, Enrique Boronat, “en temps com estem de plena pandèmia de covid-19 no podíem fer un trasllat anunciant-ho, cosa que hem acordat amb l’Ajuntament per estar coordinats. Pel que al principi havíem programat fer el trasllat a dos quarts de la tarda però hem decidit fer-ho a les sis de la tarda, una mica ocult, per evitar aglomeracions”.

“Tot i això, Sant Lluís segueix estant, segueix fent-se present, tot i que aquesta tarda de forma discreta. Perquè la gent li té molt d’amor al seu patró, cosa que ens sembla fantàstic, però en aquests temps de vegades no podem deixar-nos portar per les emocions , cal tenir una mica de sentit comú per tot el que estem vivint per la pandèmia. per això es va decidir fer-ho així “, ha manifestat el rector de Bunyol.

La imatge de Sant Lluís ha estat trasllada en un camió des de la seva ermita, ubicada al passeig que porta el mateix nom de el sant, des d’on com és tradició el dissabte que dóna inici a la Fira i Festes de Bunyol és traslladat a la parròquia de Sant Pere Apòstol. El patró ha estat transportat a l’església acompanyat també per l’alcaldessa, Jonquera Carrascosa, i pel regidor de Cultura Popular, Rafa Pérez; de la Reina de les Festes de 2019, Carmen Març; al costat d’una petita representació dels clavaris de Sant Lluís i de el consell pastoral. “En el moment que ha arribat el patró s’han capgirat les campanes i així ho hem fet perquè la gent que ha vingut a la missa de les vuit ja hagi pogut veure a la imatge de el patró a l’església”, en paraules d’Enrique Boronat.

El rector ha informat que com “la normativa ho permet, s’haurà dilluns, dimarts i dimecres els tres triduos a la Verge dels Desemparats, patrona de Bunyol, i ja el dia de Sant Lluís hi haurà dues misses: una solemne aa les 12 i una altra a les vuit del vespre; pel que demano a la gent que sigui responsable per que no es pot limitar l’aforament de la parròquia però cal ser conscients que es pot celebrar amb mesures de seguretat. no es pot fer processó, ni Fira ni Tomatina, ni cavalcades ni sacrificis, però sí que podem celebrar la fe. la gent es pot apropar guardant les mesures de seguretat per gaudir d’una altra manera d’aquestes festes “.

“El que no puguem fer el mateix que altres anys no ha de llevar-nos força a les festes: perquè a la fi la Mare de Déu dels Desemparats, la patrona, i Sant Lluís segueixen per nosaltres”, ha insistit el rector de Bunyol, que ha tingut “un record especial aquests dies per a les persones que més estan patint: tant per a les persona que han perdut algun ésser estimat per aquesta pandèmia com les que han estat malaltes i ho han superat, així com les persones que han perdut la feina, desafortunadament” .

Enrique Boronat també ha lloat la “impressionant tasca que estan realitzat des d’entitats com Càritas per combatre els efectes de la pandèmia”; i ha recordat que “tant la parròquia de les Vendes com la de el poble estan a disposició de tota la gent: siguin creients o no”

Enrique Boronat ha volgut agrair a més a Daniel Pallás Perelló, el nou president de l’Associació d’Amics de Sant Lluís en substitució de Cecilio Alís, als membres de l’Associació que han col·laborat, a Protecció Civil ia la Policia Local de Bunyol, a la alcaldessa, Jonquera Carrascosa, a el regidor de Cultura Popular, Rafa Pérez Gil ia la Reina de festes 2019, Carmen març, el que els hagin acompanyat en aquest inusual trasllat de l’Patró en unes festes enmig de la Pandèmia per Coronavirus.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*