Video: l’oficina municipal de l’acolliment familiar de Xest celebra el mes de la infància amb activitats de sensibilització

Post també disponible en: Castellano

L’oficina municipal d’acolliment familiar de la Xarxa Acaronar i la regidoria de Benestar Social han posat en marxa una campanya informativa durant novembre, amb motiu de la celebració de l’Mes de la Infància, per sensibilitzar la població sobre la necessitat de protegir els drets de els nens, nenes i adolescents.

“Des de l’Ajuntament valorem profundament la tasca que realitza Acaronar, per això els oferim tot el nostre suport quan proposen iniciatives com aquesta campanya solidària, que pretén contribuir a que els menors tinguin una infància feliç amb gent que els vulgui i puguin formar-se en condicions d’igualtat “, ha apuntat la regidora de Benestar Social, Mª Ángeles Llorente. “Creiem que és fonamental conscienciar la ciutadania dels drets dels infants i de les nenes de tots els llocs d’el món i, en aquest sentit, considerem importantíssim donar a conèixer el recurs de l’acolliment de nens vulnerables”.

Programa

En primer lloc es va a realitzar difusió sobre el servei públic que ofereix l’oficina d’acolliment familiar, per al que s’ha elaborat un vídeo que ja s’està projectant abans de les sessions de cinema al teatre Liceu i, a partir d’avui, 20 de novembre, també s’està difonent a través de les plataformes informatives municipals, coincidint amb el Dia de la Infància.

A més, durant novembre i desembre es van a organitzar tres webinars o conferències en línia gratuïtes i obertes a tota la població que abordaran diferents enfocaments de l’acolliment. La primera d’elles consistirà en una entrevista a el director de cinema Raúl Serrano, que explicarà la seva experiència com a nen en el sistema de protecció i el seu treball posterior en aquest àmbit. El segon taller en línia consistirà en un col·loqui entre famílies acollidores i en el tercer s’explicaran les etapes de desenvolupament en la infància. Totes les sessions estaran dirigides per experts en la promoció dels drets de la infància i la joventut.

Finalment, durant el mes de desembre es realitzaran activitats en centres educatius de Xest sota el lema “Dret a créixer en família”. Els tallers proposats inclouen la creació d’un conte col·lectiu a partir d’il·lustracions; un debat sobre la diversitat familiar a partir d’imatges que reflecteixen diferents situacions i una presentació sobre els drets de la infància i adolescència per reflexionar en grup.

L’oficina municipal d’acolliment

L’oficina municipal de l’Acolliment Familiar a Xest forma part de la Xarxa d’Oficines de Acaronar, entitat que col·labora amb la Generalitat Valenciana ajudant a persones i famílies interessades en l’acolliment, i compta amb el suport de la regidoria de Benestar Social.

L’acolliment és un recurs públic de el Sistema de Protecció de la Generalitat Valenciana, que es fa responsable dels nens, nenes i adolescents en les famílies d’origen no poden assumir la seva cura.

En aquest marc, l’oficina de Xest, situada al número 2 de l’Passeig Félix Rodríguez de la Fuente, ofereix atenció personalitzada a aquelles persones i famílies que s’interessen per col·laborar amb el Acolliment Familiar. Es pot contactar mitjançant el correu acaronar@acaronar.es i de el telèfon 650 49 95 71.

El seu altre àmbit d’actuació és el comunitari, coordinant les actuacions de sensibilització i informació amb campanyes com l’actual i altres de similars.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*