Villar de l’Arquebisbe acull l’acte de compensació de la petjada de carboni de l’II Congrés de RAEE celebrat a València

Post també disponible en: Castellano

Villar de l’Arquebisbe, municipi de la comarca de la Serranía, ha acollit l’acte de compensació de la petjada de carboni de l’II Congrés de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics celebrat a València fa un any. Per a això, s’ha procedit a la plantació de 500 arbres d’espècies autòctones de la vegetació mediterrània, concretament de les varietats lledoner, roure valencià, arboç, llentiscle, labiérnagos, espantallops, baladres, pi blanc, tamarius i salzes.

L’acte ha comptat amb la participació del Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, el director general de la Fundació Ecolec, Luis Moreno, el president de el Consorci València Interior, Robert Raga, així com l’alcaldessa i el regidor de Villar de l’ Arquebisbe Mª Ángeles Beaus i Luis Suller, respectivament. La jornada s’ha desenvolupat en un ambient festiu en què han participat al voltant de 80 persones, entre els quals es trobaven famílies del municipi i membres de el Centre d’Acollida de Menors Luis Amigó de Villar de l’Arquebisbe.

El director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha manifestat que mitjançant aquesta acció “volem posar en valor la col·laboració de l’Ajuntament de Villar de l’Arquebisbe i els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada d’el Productor (scraps) de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) i recordem que la gestió i el reciclatge adequat de RAEE implica un menor ús de les matèries primeres de la natura, un menor ús de mineria extractiva de la naturalesa en si mateix “. Aquesta plantació es celebra “dins de les jornades de la nostra comarca de la Serranía Per una minoria sostenible perquè és el marc adequat, el marc perfecte per a aquest primer acte de compensació de petjada de carboni d’un esdeveniment a la Comunitat Valenciana i que segur que seran molts més “.

Per la seva banda, el president de el Consorci València Interior, Robert Raga, ha assenyalat la importància d’actes d’aquest tipus: “Vull animar tant a la Generalitat Valenciana com a diferents entitats que gestionen els residus, entre les que ens incloem nosaltres també, a que divulguem a través d’aquestes iniciatives que el que volem és un món millor i per a això, els residus juguen un important paper: cal reduir-los, cal reutilitzar i cal reciclar-“. A més, el director general de la Fundació Ecolec Luis Moreno ha recalcat que el compromís adquirit en el Congrés de RAEE celebrat a València fa un any “era compensar les emissions de CO2 emeses pel congrés amb una plantació d’arbres i aquí estem, a Villar de l’Arquebisbe, complint aquest compromís que ens vam proposar “.

El regidor de Villar de l’Arquebisbe, Luis Suller, ha asseverat que les persones participants “estem aquí per generar consciència, sembrant arbres que falta ens fa a l’arc mediterrani, sobretot en aquestes comarques que estan molt degradades per l’activitat minera extractiva”. “No podem fer res més que intentar mantenir els ecosistemes i generar consciència social perquè, entre tots i totes, anem aportant el nostre granet de sorra”, ha conclòs.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*