Viticultors valencians porten un any sense ingressos i reclamen al Consell que agilitze els pagaments pendents

Post també disponible en: Castellano

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) alerta de la “descapitalització extrema” que pateixen molts viticultors d’Utiel-Requena i altres comarques valencianes després d’acumular un any sencer sense ingressos per la venda dels seus raïms i, en aquest sentit, reclama a les administracions la posada en marxa de mesures extraordinàries tant per revitalitzar el mercat del vi com per garantir la supervivència financera de les explotacions a curt i mig termini”.

AVA-Asaja reitera la necessitat que el Govern central aplique, en la mateixa línia que ja contemplen França i Itàlia, iniciatives encaminades a una destil·lació de crisi ia una verema en verd, amb l’objecte d’eliminar excedents i adequar l’oferta a un mercat que es troba apàtic causa de les restriccions al canal Horeca derivades del Covid-19.

Així mateix, tal és la gravetat de la situació per a centenars de viticultors que AVA-Asaja afegeix a l’executiu la demanda de retardar l’abonament de les quotes corresponents als crèdits, aprovats en 2017, d’accés al finançament a través de l’aval de SAECA per explotacions afectades per la sequera.

Per tal d’obtenir una immediata liquiditat, l’organització agrària urgeix a la Generalitat Valenciana que agilitzi el pagament de totes les línies d’ajudes que, malgrat estar degudament tramitades, arrosseguen diversos mesos de retard. Entre els pagaments pendents destaquen ajudes directes de la Política Agrícola Comuna (PAC) de l’exercici 2020, plans de millora o part de el pla de reestructuració. AVA-Asaja exigeix ​​a més a les administracions l’aposta per campanyes de promoció dels vins i caves autòctons.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*