Xest acull un taller d’Educació ambiental per a conscienciar sobre un Nadal més sostenible

Post també disponible en: Castellano

Aquest matí el parc de la Lomiquia ha acollit un taller d’adorns nadalencs sostenibles a càrrec de les tècniques de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament. Els xiquets i les xiquetes participants han recorregut el parc a la recerca dels materials que els han servit per a crear garlandes, rens i adorns per a l’arbre de Nadal, mentre se’ls explicava les característiques de la vegetació del parc.

“Els i les participants han aprés sobre els arbres i plantes de la nostra zona, han donat curs a la seua imaginació per a crear adorns respectuosos amb l’entorn i s’han conscienciat que no és necessari comprar materials nous que no es poden reciclar i la fabricació i el transport dels quals tenen un gran impacte negatiu en el Medi Ambient”, explicava una de les tècniques.

En l’activitat s’han utilitzat pinyes, fulles i flors seques, baies, pals, rodanxes de taronja assecades al sol i restes de fusta de podes. D’acord amb aquesta iniciativa, la decoració nadalenca del parc s’ha realitzat amb aquests mateixos materials i altres reutilitzats.

“Hem posat en marxa aquesta iniciativa d’educació ambiental aprofitant les dates nadalenques per a fer una mica de conscienciació sobre la importància de reutilitzar, aprofitar els recursos naturals i reduir el consum de plàstic”, apuntava David Pujals. “El millor marc per a aquesta iniciativa era el Parc de la Lomiquia, en el qual des de la regidoria de Medi Ambient s’estan duent a terme diferents projectes que quedaran finalitzats en el primer trimestre de l’any, com la plaça de l’1 de maig, darrere de la caseta; el circuit d’educació viària, en la part baixa del parc, o el condicionament de l’àgora amb mobiliari fet a base de materials reciclats”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*