Xest aprova per unanimitat la cessió d’un local a Creu Roja i el plec per a traure a concurs les parcel·les municipals de Pi Blay

Post també disponible en: Castellano

En l’última sessió ordinària del plenari de Cheste, celebrada la tard nit d’aquest dimecres, es va aprovar la cessió d’un local a Creu Roja, el plec per a traure a concurs públic les parcel·les municipals del Polígon Industrial Pi Blay i un conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana per a mantindre i actualitzar l’oficina de Turisme de Cheste. A més, es van aprovar modificacions de crèdit per a abordar reparacions d’urgència en els col·legis i es van presentar cinc mocions relacionades amb la gestió de la pandèmia, la Igualtat i el desenvolupament sostenible.

Cessió de local a Cruz Roja

Tras l’aprovació per unanimitat del conveni per a la cessió d’un espai públic a Creu Roja, aquesta ONG tindrà la seua seu en l’edifique “El Pitxi”, situat en el número 16 del carrer María Carbonell, mancant decidir quina part del local ocuparan. Aquesta cessió ve motivada per l’augment de l’activitat de l’associació, la seu comarcal de la qual s’ha traslladat recentment a Cheste. Protecció Civil, actualment situada en aquest edifici es traslladarà a l’espai que ocupava anteriorment Creu Roja.


Plec per a traure a concurs parcel·les municipals en Pi Blay

El Ple va aprovar el plec per a l’alienació de parcel·les del Polígon Industrial Pi Blay per a promoure la seua venda, oferint diferents possibilitats, com la venda amb pagament ajornat i el lloguer amb opció a compra. Amb els ingressos provinents d’aquestes parcel·les municipals es podran dur a terme les obres de la rotonda d’entrada al polígon.
Conveni *Tourist *Info de *ChesteTambién per unanimitat es va donar llum verda al conveni amb Turisme Comunitat Valenciana per a continuar amb el manteniment i actualització de l’oficina de turisme de Cheste dins del programa de la Xarxa *Tourist *Info, amb accions per a la millora dels continguts, la implementació de les tecnologies i la formació continuada del personal, entre altres.

Modificacions de crèdit per a intervindre en els col·legis

Per a poder abordar diferents reparacions imprevistes en els centres educatius Ana Lluch i Francisco Giner dels Rius va ser necessària l’aprovació de dues modificacions crèdit. En l’Ana Lluch s’intervindrà en l’acumulador de calor i en el Francisco Giner dels Rius en la bomba de calor, entre altres.
També es va aprovar una modificació de crèdit per a poder fer front a despeses sobrevingudes en l’àrea de Parcs i Jardins.
Subvencions a les *asociacionesTal i com va explicar l’equip de Govern, en 2020 van desaparéixer dues associacions locals que deixaran de percebre aquesta ajuda, però es van constituir dues noves entitats: l’Institut d’Estudis Comarcals i Creu Roja, que seran les noves receptores de la subvenció.


Mociones

Compromís Cheste, a través del seu portaveu, José Vicente Guijarro, va presentar una moció per a proposar bonificacions d’impostos a particulars i empreses que aposten per instal·lació de sistemes d’autoconsum d’energies renovables i l’adquisició de vehicles de baixa emissió de CO₂, compensant així la seua contribució a la protecció del Medi Ambient. Guijarro també va anunciar una proposta de creació d’un fons d’emergència i una línia pressupostària en 2021 per a continuar invertint en mesures de suport econòmic als sectors més afectats per la pandèmia.
Per part seua, el PSOE, a través del seu regidor d’Igualtat, Raúl Mota, va reivindicar el rebuig absolut a la violència contra la dona a través d’una moció presentada amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere i es va fer ressò de l’elaborada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies davant la proximitat del pròxim 8M, Dia Internacional de la Dona, per a reclamar mesures efectives que garantisquen la Igualtat entre homes i dones.
La portaveu d’Esquerra Unida, Mª Ángeles Llorente, va explicar la seua moció per a l’adhesió de l’Ajuntament de Cheste a la Xarxa d’Entitats Locals per a implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) de l’Agenda 2030, que forma part de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. La finalitat d’aquesta xarxa és treballar de manera conjunta en l’aplicació a nivell local dels *ODS en aspectes com la millora dels serveis públics, l’impuls a la mobilitat sostenible, el foment del consum local o el respecte a l’entorn natural.

Reconeixements a la Policia

El ple també va aprovar per unanimitat l’elevació a la Generalitat de propostes de reconeixement a alguns agents i a l’Inspector Cap de la Policia Local per actuacions destacades com la desarticulació d’un punt de narcotràfic a Cheste, en col·laboració amb la Policia Nacional; la persecució d’un conductor a la fugida, la resolució pacífica d’un intent d’agressió per part d’una conductora que quadruplicava la taxa de l’alcoholèmia o el rescat d’una conductora atrapada en el seu vehicle durant l’últim episodi de fortes pluges.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*