Xest celebra el Dia de la Comunitat Valenciana amb un taller de cuina i Muixeranga

Post també disponible en: Castellano

Ahir diumenge 9 d’octubre, va tindre lloc en la plaça de l’Església un Taller de cuina per a xiquets i xiquetes. A més, de manera simultània va actuar la Muixeranga de Guadassuar amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana.

Quasi un centenar de xiquets i xiquetes d’entre 7 i 12 anys es van donar cita per a preparar un menú saludable i senzill, seguint les instruccions de la dinamitzadora de l’activitat, Puri Blasco. “Aquesta activitat pretén que les famílies de Xest no es queden a casa el 9 d’octubre i celebren el Dia de la Comunitat Valenciana, ja que des de la regidoria de Festes tenim l’objectiu que aquesta celebració adquirisca més presència en el nostre calendari festiu”, declarava el regidor, Raúl Mota.

“Aquest taller de cuina pretén canviar els cànons bàsics de les animacions per a xiquets i xiquetes, de manera que els participants tinguen una funció activa. Busquem innovar i fer coses que criden l’atenció dels participants, com fem amb aquest Mini Màster Xef que, en recordar-los al programa que sale en televisió, els crida molt l’atenció”, explicava la dinamitzadora del taller.

Paral·lelament al desenvolupament del taller de cuina, i a ritme de dolçaina i tabalet, es va realitzar l’actuació de la Muixeranga, una de les majors expressions de la cultura popular valenciana per a retre homenatge en el dia de la Comunitat. “El dia 9 d’octubre els nostres senyals d’identitat ixen als carrers, com la llengua, per exemple. I nosaltres, com a cultura popular que som, aquest dia vam mostrar amb més orgull el que fem”, afirmava Robert Martínez, integrant de la Muixeranga de Guadassuar, a la finalització de l’acte.

Desenes de persones es van congregar en la plaça de l’Església per a aplaudir les formacions humanes de fins a tres altures que va realitzar la Muixeranga.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*