Xest celebra l’acte de la Presentació de la Reina de la 50 Festa Verema 

Post també disponible en: Castellano

El teatre Liceu es va vestir de gala per a acollir l’acte de la Presentació de la Reina de la 50 Festa de la Verema, Ángela Morell Toledà, i de la seua Cort d’Honor, que va tindre lloc dissabte passat, 23 de setembre.

Com sempre, la gala va arrancar amb un joc de llums i so que va finalitzar amb l’exhibició del tron i amb l’aparició en escena de Bàrbara de Lacruz Morell i Óscar Bayo Gisbert, els encarregats de presentar la cerimònia, que van donar la benvinguda al públic i van fer un breu recorregut per la història de la festa.

Els primers a desfilar van ser els 20 xics que integren la Cort d’Honor, que van anar pujant a l’escenari un a un, per a després, des d’allí, recollir a les seues parelles. Amb la amenización musical de la Banda La Lira, els xics i xiques de la Verema 2023 van recórrer el corredor central del Liceu fins a ocupar els seus seients en l’escenari, al qual també van pujar els i les representants de les Falles locals. Allí esperaven l’alcalde de Xest, José Morell; el regidor de Festes, Óscar Galdón; el mantenidor, Víctor Valero, i el president de la cooperativa Xest Agrària, Alejandro Montsó. Aquest últim va ser l’encarregat d’acompanyar fins a l’escenari a l’anterior Reina de la Verema, Marta Ruiz Martínez, perquè fera el traspàs de la corona i la banda a Ángela Morell Toledà que, al costat de l’alcalde, va desfilar i va pujar a l’escenari per a ser proclamada, entre aplaudiments, Reina de la Verema 2023. La nova reina va rebre la insígnia d’or de l’Ajuntament de Xest en la banda i un pergamí commemoratiu. Tot seguit, la reina sortint li va dedicar unes paraules a ella i a la seua Cort d’Honor, animant-los a gaudir cada dia de les festes.

Després de la proclamació i amb el tron ja al complet, va arribar el moment de la lectura de la poesia dedicada a la reina, a càrrec de Pepe Ureña, així com del lliurament de rams de flors per part dels representants de l’Ajuntament, de les falles locals, dels Clavaris de la Verge de la Soledat Gloriosa i de la Clavaria del Torico de la Corda de Xiva; i per part de la família, concretament dels seus cosins i primes. Els seus amics i amigues van voler dedicar unes paraules a Ángela, així com la seua tia, Carmen Morell, que va oferir un discurs carregat d’emotivitat.

Els artistes creadors del tron, Cristóbal Lacruz Tarín i Bàrbara de Lacruz Morell, van tindre un especial reconeixement per part de l’Ajuntament.

Discursos
L’acte arribava a la seua recta final amb la intervenció del mantenidor, Víctor Valero García, actualment adjunt per a comunicacions i guerra electrònica de la caserna general terrestre d’alta disponibilitat a Bétera, en la caserna general de desplegament ràpid de l’OTAN, i gran amic de la família de la recentment proclamada reina. En el seu discurs, Valero, natural de Loriguilla, va enaltir la influència de Xest en la seua vida, després de passar per la Universitat Laboral i establir nombrosos vincles en la localitat. Com a fermall final a les seues paraules, el mantenidor es va dirigir a la reina i a la cort d’honor fent un emotiu símil amb l’agricultura. “Afortunadament hui aquests joves que fan un pas al capdavant són cinquanta ceps de la millor varietat, plantades amb afecte per experts vinyaters, prometedors estudiants i professionals que representaran als seus veïns; que la vostra experiència en aquest any siga un punt de partida per a involucrar-vos en el desenvolupament una societat millor. Hui, Ángela, assumeixes una enorme responsabilitat, la de mantindre i millorar en la mesura del possible l’herència d’un poble amb una llarga història, Xest, que vol continuar avançant cap al futur sense perdre de vista les arrels que li han portat fins ací”, manifestava Valero.

L’alcalde, Jose Morell, va acomiadar l’acte agraint la presència de totes les autoritats presents i del públic, així com la labor de totes les persones involucrades en el desenvolupament del programa festiu de la 50 edició de la Festa. “Que 44 joves òmpliguen aquest tron és símbol que el futur de Xest està garantit, per això el meu agraïment a vosaltres i a les famílies, que us uniu a aquest complicat repte de viure el present i dibuixar un futur millor”, apuntava Morell dirigint-se a la reina i la seua cort d’honor. “El valor de les festes no està només en el seu contingut, està en la presència en ella de persones vivint-les sense les preocupacions del dia a dia, en la convivència de tots nosaltres”.

L’alcalde va tancar el seu discurs destacant la 50 edició de la Festa. “Hem volgut que aquest 50 aniversari tinga el seu moment particular, per això enguany allargarem la programació un cap de setmana més amb alguns actes commemoratius. Gaudiu d’aquestes festes amb emoció i orgull, estem d’aniversari, Visca la verema! i Visca Xest”.

El colofó final a l’acte el va posar, com és habitual, la interpretació de l’himne regional, a càrrec de Mario Corberán, amb el públic del Liceu posat en peus.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*