L’Ajuntament d’Utiel mostra el seu suport als agricultors i bonificarà l’IBI rústic als damnificats pel temporal 

Post també disponible en: Castellano

El consistori insta les administracions públiques que prenguen mesures fiscals de suport al sector davant les pèrdues provocades per la forta tempesta del passat dimarts.

Les pluges torrencials i la calamarsa van provocar danys considerables en explotacions agràries i van inhabilitar accessos i camins en el terme municipal d’Utiel. 

La tempesta del passat dimarts descarregava més de 30 litres a Utiel amb presència de calamarsa en algunes zones, la qual cosa ha provocat nombrosos danys, especialment en el sector agrari amb més de 1.100 hectàrees afectades a Utiel i prop de 8.000 en tota la comarca. Les intenses precipitacions acompanyades de calamarsa van afectar principalment la zona oest del terme municipal d’Utiel on la pedra va tindre major virulència. 

Una catàstrofe natural amb la qual l’Ajuntament d’Utiel ha tingut especial sensibilitat, mostrant el seu suport als agricultors del municipi. Així, l’equip de govern posarà en marxa una de les línies del seu programa que consisteix a bonificar al 100% el rebut d’IBI rústic, fins a un límit de 30 hectàrees, als agricultors afectats per a minimitzar l’important impacte que ha suposat en aquest motor de l’economia local. Una mesura que apareixerà contemplada en els pròxims pressupostos municipals de 2024.

L’Ajuntament d’Utiel trasllada el seu suport i solidaritat als agricultors damnificats i mostra també el seu compromís per a intentar restablir les vies agràries afectades a la major celeritat juntament amb altres espais i instal·lacions públiques, com la zona del pou d’Utiel on s’ha reparat una de les canonades que va quedar al descobert per la intensitat de les pluges.

Un temporal que ha danyat més de mil hectàrees d’explotacions agràries en el terme d’Utiel amb pèrdues considerables en la producció i la inhabilitació d’accessos a parcel·les i camins.

En aquest sentit, i tenint en compte que el sector agrari necessitarà d’importants ajudes per a afrontar les pèrdues, el consistori insta les administracions a aplicar mesures fiscals a favor dels agricultors.

L’Ajuntament d’Utiel se solidaritza amb tots els agricultors de la comarca perjudicats per aquest temporal que just arribava en plena campanya de recol·lecció.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*