Xest, Xiva i Godelleta celebraran aquest cap de setmana la II Fira Valenciana del moscatell, Fivamos

Cheste, Chiva y Godelleta celebrarán el próximo fin de semana la II Fira Valenciana del Moscatel, Fivamos.

Post també disponible en: Castellano

De l’11 al 13 d’octubre, Xest, al costat de Xiva i Godelleta, organitzen la II Fira Valenciana del moscatell, Fivamos, un projecte que neix del Circuit moscatell, integrat per les tres localitats per potenciar el coneixement de la varietat de raïm moscatell d’Alexandria i incentivar el consum responsable dels vins elaborats amb ella, incentivant el turisme local dels tres municipis productors. Fivamos arrenca aquest divendres, 11 d’octubre, al Parc de les Arts de Chiva.

“La nostra participació en Fivamos és molt positiva, ja que estem consolidant la ruta del moscatell a València, fet que suposa una alternativa més per al públic amant del vi”, afirma la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Xest, Brenda Jiménez. “Xest estarà representat per Cellers Reymos i oferirà una àmplia gamma de tots els seus vins, que són bastant representatius de l’essència de Fivamos, ja que estan elaborats amb raïm moscatell”.

A més del celler chestana Reymos, la segona edició de Fivamos comptarà amb Cellers Godelleta, La Baronia de Turís, Cherubino Valsangiacomo / Covibex, Vicente Gandia Cellers Alturia i la Coop. Verge Pobre de Xaló, que oferiran un complet ventall de vins, des de vins de licor i misteles, fins escumosos; passant per blancs secs i semidolços.

La programació de la Fira Valenciana del moscatell també contempla diferents activitats, com tastos temàtics, showcookings i xerrades, tot amb el raïm moscatell com a protagonista. A més, al costat dels expositors dels cellers participants, hi haurà espais de gastronomia típica local. Cal destacar, entre les activitats organitzades, el tast preparada per al dissabte, 12 d’octubre, a les 12 hores, sota el títol “moscatells de la DO València: valencians d’origen, mediterranis de cor”, dirigida per l’enòleg de la DO València, Chema G. de la Quadra.

Tal com han manifestat des de l’organització, Fivamos espera consolidar l’èxit de la primera edició, celebrada l’any passat a Godelleta, on es van lliurar prop de 3.000 copes. “El proper any, aquesta Fira Valenciana del moscatell se celebrarà a Xest”, ha anunciat Jiménez. “Esperem que l’afluència de públic sigui cada vegada més gran i que Fivamos es consolidi com a punt de trobada gastronòmica i esdeveniment turístic a la nostra comarca i també a nivell provincial i autonòmic”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*