Xest compta amb un nou punt de càrrega per a vehicles elèctrics

Cheste ha tenido 45 recargas de coches eléctricos en menos de un mes.
45 recargas de coches eléctricos en menos de un mes

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Xest ha instal·lat el segon punt de càrrega de vehicles elèctrics a la localitat, amb un cost de 2.390 euros, subvencionats per la Diputació de València. En aquest cas es tracta d’un punt de càrrega lenta, gratuït per a la ciutadania, que està ubicat al pàrquing de Mercat Municipal.

A més de la instal·lació d’aquest punt de càrrega, en uns dies l’Ajuntament disposarà d’un nou vehicle elèctric, un Renault Zoe, per a usos municipals, també subvencionat al 100% per la Diputació de València, a excepció de les bateries que es van a adquirir mitjançant un sistema de rènting, tal com ha informat el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro.

“La implantació d’aquests punts de càrrega i el canvi gradual cap a una flota municipal de funcionament elèctric respon a una aposta per millorar dels hàbits pel que fa a sostenibilitat i mobilitat urbana. Segons dades científiques aportades per l’ONU, en onze anys la temperatura mitjana pot augmentar al voltant de 2 graus, deixant palesos els riscos del canvi climàtic, com poden ser pluges torrencials que provoquen inundacions temporals i pèrdues en els cultius; per això és molt important que tota la societat prenguem consciència de la importància de cuidar el nostre planeta “, ha declarat el regidor. “Els preus dels vehicles elèctrics encara són elevats pel que també caldrà que es formulin ajudes per dur a terme aquesta transició gradual cap a l’eficiència energètica i la sostenibilitat”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*