Xest dona la benvinguda al Nadal amb dos concerts a càrrec de l’Associació Musical La Lira

Post també disponible en: Castellano

El passat cap de setmana, Xest va donar la benvinguda a les festes nadalenques amb la celebració de dos concerts a càrrec de l’Associació Musical La Lira, patrocinats per cajacheste.

Concert de Nadal en el Teatre Liceu

El dissabte, 17 de desembre, el Teatre Liceu va acollir el tradicional concert de Nadal, a càrrec del cor de l’escola de l’AM La Lira i de les bandes Juvenil i Simfònica. L’acte de va obrir amb la intervenció de Fernando Nadal García, president de cajacheste. “Representar a la Caixa Rural de Xest és un privilegi i una enorme responsabilitat. Estem compromesos amb el nostre entorn i a millorar-lo des de l’obra social” manifestava Nadal. “Diuen que una imatge val més que mil paraules, per això, projectarem un vídeo que mostra el treball que es realitza des de la fundació”.
A la conclusió del vídeo, l’AM La Lira va dur a terme el lliurament d’instruments a l’alumnat de l’escola. Representants de l’Associació Musical La Lira, de la Fundació cajacheste i dels grups polítics PSOE, Esquerra Unida i Compromís van realitzar el lliurament d’instruments a un total de 13 xiquets i xiquetes. Tot seguit, l’AM La Lira va presentar a les 10 noves incorporacions de la Banda Juvenil, que van rebre la benvinguda per part de Víctor Doménech Corberán, president de l’Associació Musical La Lira, i Gustavo López Aceituno, director de la Banda Juvenil. Una vegada completada la plantilla, es va iniciar el concert de la Banda Juvenil, amb un programa compost per a christmas festival de Leory Anderson; Lluna Mediterránea de Teo Aparici Barberán; Ruquet Sabaner, d’Hugo Blanco i El Brindis, de Ferrer Ferrán, amb Mario Barberá Giménez com a solista. A aquesta actuació es va sumar el Cor de l’Escola, dirigit per Rubén Albarrasí, que va acompanyar amb percussió corporal i veu a la Banda Juvenil.
Després d’un breu descans va arribar el moment de presentar a les set noves incorporacions de la Banda Simfònica, als qui esperaven sobre l’escenari el director de la Banda Simfònica, Javier Enguídanos Morató, i Víctor Doménech, president de la la AM La Lira. Però abans, la Fundació cajacheste, de la mà del seu president Fernando Nadal, va fer lliurament dels premis als becats per haver obtingut els millors expedients d’Accés a la Universitat: Natalia Fuentes Valderrama, a qui se li va entregar el premi en el Concert de Nadal de Vilamarxant, la seua localitat; i a Oto Sánchez Andrés i Marcos Fimia Mateu, de Xest.
Després d’aquest incís, la Banda Simfònica va iniciar el seu repertori, protagonitzat per l’actuació d’Álvaro Esquerdo, clarinetista chestano que va interpretar la primera peça del programa: el Concert Núm. 2 per a clarinet i orquestra d’Óscar Navarro. Després d’una llarga ovació del públic, l’agrupació va prosseguir amb una selecció de peces nadalenques: Nadales, de Juan Alborch, la tradicional Marxa Radetzky, de Johan Strauss i la Nadala de Xest, d’Enrique Ortí. 

Cantem el Nadal

El diumenge, 18 de desembre, la Coral Cantábile i el Cor de l’Escola de l’Associació Musical La Lira van oferir un concert a l’Església Sant Lluc Evangelista, que va comptar amb la col·laboració de la Coral Vicent Ribes de Turís i del Grup de Danses de Xest.
L’acte va estar conduït per Rosa Magraner, qui va començar el seu discurs agraint en nom de la coral la presència de totes les persones assistents i definint el cant com el ‘llenguatge directe del cor humà’. “Per a nosaltres el cant és sentiment. Cada any tanquem l’any amb aquest concert, hui més emotiu que mai, ja que és l’últim acte d’aquest 2022 en el qual hem celebrat el 25 aniversari de la Coral Cantábile”, declarava la cantant.
La primera part del programa va ser a càrrec del Cor de l’Escola, dirigit per Rubén Albarrasí i Marta Mármol, amb una selecció de nadales nadalenques que va tindre l’acompanyament de Miguel Ángel Cuadrado, al piano, José Enrique Soriano, a la guitarra, i Mario Barberá, a la percussió. En la segona part del concert, la Coral Cantábile va ampliar el repertori de nadales, amb l’acompanyament al piano de Víctor Pérez i d’un quartet de metall format per músics i músiques de la Banda Simfònica La Lira.
L’acte va finalitzar en l’exterior de l’església, on el Grup de Danses de Xest va interpretar, amb la música en directe de les corals participants en el concert, la Nadala de Xest.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*