Xest es prepara per a celebrar les seues festes patronals adaptades a la normativa sanitària

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament està ultimant els detalls per a la celebració de la XLVIII Festa de la Verema, que començaran l’últim cap de setmana de setembre amb l’exaltació de la Reina de la Verema, Ruth Ortiz Sánchez, el dissabte 25, i una festa infantil que tindrà lloc el diumenge 26. Les festes s’inauguraran oficialment l’1 d’octubre, amb el Pregó, i a partir d’ací es desenvoluparà un ampli programa que recull els actes més tradicionals, festejos taurins, actuacions musicals i teatrals i una gal·la-homenatge a les víctimes de la pandèmia i a les persones o col·lectius més exposats durant la crisi, com a sanitaris/as, docents, forces de seguretat o agricultors.

“Aquesta Festa de la Verema té un programa d’actuacions a càrrec de xestanos i xestanas quasi íntegrament, amb l’objectiu de fer costat a un dels sectors més afectats per la crisi de la covid, el dels i les artistes. Una altra de les diferències respecte a altres anys és que prevaldrà la seguretat sanitària, amb el compliment de les mesures que marca la Generalitat; per això, no se celebraran ni les paelles, ni la torrá, ni les revetles. A més, alguns actes que es feien en el teatre es faran a l’aire lliure. Tampoc s’autoritzarà ambient musical a les terrasses, ni el consum d’alcohol en la via pública”, ha explicat el regidor de Festes, Raúl Mota.

El Llibret de Festes amb el programa complet arribarà pròximament als domicilis de la població, encara que la programació és susceptible a canvis, en funció de les mesures sanitàries del moment de cada celebració. A través de les plataformes informatives municipals s’actualitzaran aquestes novetats amb antelació.

“Aquestes festes les abordem seguint les mesures de seguretat que marca Generalitat, que es va flexibilitzant gràcies a la que la vacunació està avançant, no obstant això el programa anirà adaptant-se a la nova normativa, ampliant-se si es permetera fer activitats fins ara no autoritzades”, ha declarat l’alcalde, José Morell. “Volem homenatjar el comportament exemplar que ha tingut la població durant l’etapa més dura de la pandèmia i a alguns sectors en concret que s’han bolcat a ajudar als altres; per això hem programat una gal·la-homenatge covid”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*