Xest proclama a les representants de la Junta Local Fallera de Xest 2023

Post també disponible en: Castellano

El saló de plens de l’ajuntament va acollir dissabte passat, 22 d’octubre, l’acte d’exaltació de les falleres majors de la Junta Local Fallera de Xest.

L’esdeveniment va estar conduït per Teo Vallet, vicepresident de la Junta Local, qui va excusar l’absència del president, Raúl Mota, i va donar la benvinguda a l’alcalde, José Morell, per a fer les funcions de president durant l’exaltació. “Hui celebrem el comiat i l’agraïment a les nostres últimes representants i a la benvinguda de les noves representants de les falles en la nostra població”, anunciava Vallet.

Després d’aquestes paraules van fer la seua entrada les falleres sortints, Lucía Sanchez García i Laura Tarín Canyada, per a passar el testimoni a les seues companyes, les senyoretes Marina Lleonart Ocaña i Candela Llorens Beleña, els qui respresentarán a la Junta Local Fallera de Xest en 2023 com a Fallera Major i Fallera Major Infantil, respectivament. “Ser representants de la Junta Local Fallera de Xest és un enorme encàrrec, la fi primordial de la Junta Local és estrényer els llaços de cordialitat i harmonia entre les comissions de la població, impulsant el millor enteniment a favor del major èxit i prestigi de les festes falleres. De fet, des de la Junta s’està treballant en la declaració de Bé d’Interés Turístic Regional de la cavalcada de San José, un dels màxims exponents de col·laboració de les nostres falles”, explicava Vallet. 

Abans de celebrar el moment de l’exaltació, les falleres sortints van dedicar unes paraules a les seues companyes. En la seua intervenció, Lucía i Laura van agrair la implicació del regidor de Festes, Raúl Mota, i van manifestar l’honor que van sentir representant a Xest com a falleres majors. “Representareu al poble de Xest davant de totes les falles de València, visitareu diferents llocs i viureu moments inoblidables, així que aprofiteu perquè això passa molt ràpid”, deien dirigint-se a les noves falleres que representaran a la Junta Local.

Tot seguit es va realitzar la imposició de bandes, presidida per l’alcalde, amb l’aplaudiment de totes les persones assistents. “És per a mi un orgull representar a Xest com a fallera major de la Junta Local. Vull expressar el meu agraïment a l’alcalde, al president de la Junta Local, a tota la junta local i especialment de la meua falla, ja que sempre esteu al meu costat; i especialment a la meua família, ja que d’una banda seré fallera major d’aquesta Junta Local, però també ho faré sent una recent mamà”, declarava Marina Lleonart, sense poder contindre l’emoció. 

Per part seua, la recentment proclamada Fallera Major Infantil de la Junta Local, Candela Llorens va expressar la seua gratitud i va manifestar el seu orgull en compartir el moment amb els seus companys. “Per fi ha arribat el dia, done les gràcies per ser ací al costat de tots vosaltres. També done les gràcies a les nostres antecessores, perquè han sabut portar els seus càrrecs amb il·lusió i alegria. Gràcies als membres de la Junta Local Fallera, pel treball que fan de manera desinteressada, a l’alcalde, al regidor de Festes i a la meua falla”, destacava.

L’alcalde, José Morell, va ser l’encarregat de tancar de l’acte amb el seu discurs. “Després de quasi tres anys finalitza l’exercici que va començar en 2020, a causa de la pandèmia. Vull agrair als membres de la Junta Local el seu treball durant aquests anys tan difícils. Totes les falles es van adaptar i van mantindre visca la flama d’aquesta festa, fins i tot portant actes a internet o celebrant-los de manera al·legòrica o simbòlica; el mateix va succeir amb la Junta Local, vau ser capaces d’organitzar un acte adaptat a la Covid, com va ser la Gala fallera en la qual es va fusionar el pregó i les presentacions de les dues falles juntes. A més, vull agrair el vostre treball en la confecció de l’expedient per a sol·licitar la declaració de Bé d’Interés Turístic per a la forma que té Xest de celebrar les falles; així com el treball d’unió que realitzeu”, declarava l’alcalde. 

Morell va recordar alguns dels moments viscuts al costat de les falleres i fallers sortints i va donar la benvinguda a les seues noves representants. “Aqueixes relacions que es tixen entre nosaltres són un dels elements que fan més grans les nostres festes, gràcies per haver representat tan bé al nostre poble”, apuntava. “Als nous representants que prenen el testimoni, dir-vos que gaudireu de molts actes i que crec que enguany serà molt especial i també generarem records inesborrables. El primer acte que es va cancel·lar en 2020 va ser la recepció de falles en Diputació amb la posterior mascletá, i la casualitat va voler que el primer acte que es va realitzar després de la pandèmia, sense restriccions, va anar justament el mateix acte l’any 2022. Record vívidament que, quan va acabar aqueixa mascletá, tots es van abraçar, alguns entre llàgrimes, i les abraçades es produïen fins i tot entre fallers de l’Alegria i de la Indústria, alguna cosa que em sembla molt simbòlic de l’etapa que hem viscut i que demostra l’emoció d’haver superat aqueix tràngol i l’empatia entre fallers. Espere que aqueix esperit continue”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*