Xest proposa modificacions en el projecte de la macrodepuradora per a reduir els costos i l’impacte ambiental

Post també disponible en: Castellano

El passat 10 de setembre el regidor de Medi Ambient, David Pujals, va presentar una proposta a l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) per a millorar el projecte actual de la macrodepuradora Cheste-Chiva. A la reunió van assistir la tècnic municipal de medi ambient, Mª José Esteve de Quesada i, per part de la EPSAR, el cap del departament de Projectes, Obres i Explotacions, José Antonio Martínez Granados, i el d’Abocaments industrials, Francisco Escribano Romero; a més de la responsable del projecte per part de Vielca Enginyers, Jessica Almazán Lope.

Les proposades

  • Modificació del traçat perquè no siga necessari creuar l’A3, ni la via de l’AVE.
  • Construcció d’un pou de connexió a la urbanització Aigües Perdudes.
  • Construcció d’un pou de connexió per a canalitzar l’aigua dels Cellers de Cherubino Valsangiacomo i de Vicente Gandia perquè deixen d’abocar al riu de Cheste.

Beneficis econòmics i Mediambientals

Segons l’informe presentat per la regidoria de Medi Ambient, el nou traçat proposat simplificaria les obres i agilitaria la seua execució, a més de reduir el cost del projecte en almenys 750.000 euros, estimats en relació a l’actual pressupost. Els beneficis mediambientals també serien notables ja que les aigües residuals arribarien amb menys càrrega contaminant a la macrodepuradora, la qual cosa permetria que l’aigua ja tractada tinguera més qualitat i poguera ser reutilitzada per a l’agricultura.

“Les nostres propostes pretenen fer més viable el projecte de la macrodepuradora; estan ben fonamentades i aconseguiran estalviar una gran quantitat de diners i, sobretot, beneficis ambientals, ja que les aigües que arriben a la macrodepuradora estaran més netes; la macrodepuradora funcionarà de forma més eficaç i l’impacte en el nostre entorn serà menor”, ha declarat el regidor de Medi Ambient, David Pujals. 

Estat d’acceptació de les propostes

En la reunió, la EPSAR va sol·licitar una sèrie de documentació a l’Ajuntament de Cheste per a poder formalitzar l’acceptació de la proposta. La regidoria de Medi ambient ja l’ha remesa i està a l’espera de la confirmació de la inclusió de les modificacions en el projecte.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*