Xest realitza un recorregut per la jota aragonesa dins de la programació cultural

Post també disponible en: Castellano

La programació cultural va continuar el passat cap de setmana amb l’actuació de l’associació folklòrica aragonesa Ànima amb la Jota i amb la projecció de la pel·lícula Neva a Benidorm, d’Isabel Coixet.

Ànima amb la Jota

El dissabte, 27 de febrer, el teatre Liceu va acollir un espectacle que oferia un recorregut per la jota aragonesa, en el qual no van faltar jotes solistes, a duo, grupals i ball.

“Hui gaudirem d’un dels aspectes del nostre folklore més estimat i passional, que és la jota, de la mà de l’agrupació Ànima amb la Jota. La jota continua vigent en totes les comunitats del territori espanyol, encara que en algunes té més arrelament, com passa amb l’aragonesa; que, al costat de les de Navarra i La Rioja, compon el conjunt de les jotes de l’Ebre. L’objectiu principal de l’actuació de hui és que tots vostés gaudisquen tant com ho fan els i les artistes que tenim sobre l’escenari en cada festival, ronda, gala o esdeveniment on participen; ja que compten amb un repertori molt cuidat i amé que farà les delícies del públic”, presentava la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, abans que donara principi l’espectacle. “Vull donar les gràcies al públic per ser ací i també agrair a l’agrupació folklòrica el seu esforç, perquè en aquests temps és més complicat poder assajar i actuar”.

L’associació Ànima amb la Jota compleix en 2021 deu anys de marxa i compta amb l’experiència i la veu del campió d’Aragó 2011 i 2015, José Manuel Ibáñez, a més de joves *joteras, com Laura Sánchez, i de la jove promesa, Ismael Ibáñez.

“Actualment el grup compta amb unes una dotzena de cantadores i cantadoras, amb veus que no deixen indiferent a ningú, grans tocadors que fan que t’oblides de tot només amb sentir-los tocar i un xicotet però bon grup de balladors i balladores que fan que al so de les castanyoles se’t vagen els peus sense voler-lo”, apuntava Llorente.

Els i les integrants de l’associació van corroborar les paraules de la regidora oferint un espectacle de gran qualitat, en el qual va destacar el solo d’Ismael Ibáñez, qui amb tan a penes 10 anys va demostrar que ja és i serà, com el seu pare, un gran *cantador. 

Pròxims esdeveniments culturals

La programació cultural continuarà el 13 de març, dissabte, amb l’espectacle Routte 66, a càrrec de Babalú Swing Band, a les 19 hores en el teatre Liceu; i el 14 de març, diumenge, amb la projecció de la pel·lícula The glòries.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*